10.3 C
Braşov
AcasăCititoriSFAT EXPRES: Ce trebuie să mănânci ca să ai ochi luminoşi

SFAT EXPRES: Ce trebuie să mănânci ca să ai ochi luminoşi

Unii oameni nu sunt mulţumiţi de aspectul şi de culoarea propriilor ochi şi apelează la trucuri precum lentilele de contact pentru a le schimba, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp.
Dacă până acum credeai ca este imposibil sa obţii o strălucire şi o luminozitate a ochilor pe cale naturală, iată că unele studii au demonstrat contrariul. Unii specialişti susţin că există alimente care consumate o perioadă mai îndelungată de timp pot duce chiar la modificarea nuanţei ochilor.
Dacă eşti una dintre acele persoane nemulţumite, uită de folosirea lentilelor de contact. Îţi prezentăm o listă cu alimentele care te vor ajuta, potrivit mai multor studii, să ai ochii mai strălucitori şi să te apropii de culoarea pe care ţi-o doreşti:
Spanacul îţi întinereşte ochii datorita conţinutului ridicat de fier care îi face mai strălucitori.
De asemenea, acest aliment este considerat o adevarată comoară pentru organism. Ajută la prevenirea bolilor precum cancer, astm sau anemie. O dietă bogată în spanac are un efect miraculos şi asupra pielii şi a părului.
Ceaiul de muşeţel este un bun aliat împotriva stresului, îţi purifică sângele şi dă ochilor tăi o nuanţa mai caldă. Totodată, este utilizat în tratamentul mucoaselor inflamate şi al afecţiunilor gastrointestinale. Acest ceai considerat miraculos este bun şi pentru arsuri şi cicatrici, atunci când este aplicat local.
Uleiul de măsline oferă o nuanţă frumoasă şi deschisă culorii irisului, deoarece conţine acid linoleic şi acid oleic. Acest ulei este bun şi pentru reducerea colesterolului din sânge şi diminuează efectele stresului.
Ceapa – Acest aliment care poate părea banal pentru majoritatea dintre noi, provoaca o schimbare graduală în culoarea ochilor. Ea are, de asemenea, efecte miraculoase şi pentru păr şi piele. Acidul folic, care este principalul ei nutrient, duce la ameliorarea stărilor depresive şi a insomniei.
Fructele cu coaja lemnoasă – Din categoria aceasta fac parte nucile, migdalele şi alunele.
Daca doriţi să observaţi o schimbare a culorii ochilor, includeţi-le în alimentaţie. După un timp veţi observa o deschidere a culorii irisului. Evitaţi-le, însă, pe cele prăjite, deoarece nutrienţii pe care le con ţin au fost distruşi în urma expunerii la temperaturi ridicate.
Ghimbirul – este un aliment cunoscut ca remediu care amelioreaza durerile de colon şi efectele asociate chimioterapiei. Ghimbirul are însa şi proprietaţi mai puţin cunoscute. Consumat pentru o perioadă mai lungă de timp, acesta îţi luminează ochii, oferindu-ţi strălucirea de care ai nevoie. Studiile au mai demonstrat ca el reduce şi simptomele astmului şi vindecă ficatul afectat de folosirea pe termen lung a medicamentelor.
Mierea – Dacă introduci o cantitate mai mare de miere în alimentaţia ta zilnică, vei observa că aceasta îţi poate îmbunătăţi culoarea ochilor. Mierea trebuie să fie, însă, organică. Ea va da cu siguranţă ochilor tăi o nuanţă mai deschisă. Totodată, acest produs este o sursă bogată de zaharuri esenţiale, perfectă pentru sănătatea ta şi a celor din jur.
Peştele este o excelentă sursă de acizi graşi nesaturaţi şi, prin urmare, acţionează antiatherogenic. Din când în când, poţi mânca chiar şi peşti graşi. Consumaţi cu moderaþie, au un efect protector asupra sistemului cardiovascular. Mai mult, acizii omega-3 sunt capabili să influenţeze favorabil nivelul colesterolului. Consumul de peşte ajută, datorită nutrienţilor săi, a vitaminelor şi, bineînţeles, a mineralelor sale. Peştele e bun şi pentru ochi.
Ceaiul de păpădie conferă ochiului o tonalitate de culoare mai caldă.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române