10.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLuptă inegală: 110 brașoveni, amendați pentru că nu purtau masca

Luptă inegală: 110 brașoveni, amendați pentru că nu purtau masca

l 92 de cazuri noi de COVID s-au înregistrat de sâmbătă până ieri la Brașov

- Advertisement -

În urma unor noi acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pentru siguranța sanitară împotriva infectprii cu coronavirus, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov, 110 brașoveni au fost amendați pentru că nu purtau masca de protecție conform regulilor. Controlalele s-au făcut sâmbătă, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Braşov cu scopul de a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2.
La activităţi au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov. Echipele mixte au verificat 174 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au legitimat aproximativ 1.400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă şi au verificat aproximativ 260 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 110 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 16 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 11 pentru fapte de natură economică. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 16.000 lei.

316 pacienți sunt internați în spitale COVID din Brașov

Instituția Prefectului informa vineri că, potrivit datelor centralizate, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezinta șa ânceăiyt DE weekend astfel: În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat până în prezent 60.699 teste, dintre care 547de joi până vineri. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care sunt prelucrate la alte centre din țară.
■ 4.417 pacienți au fost declarați vindecați
■ 316 pacienți sunt internați în spitale
■ 600 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 383 persoane sunt în carantină la domiciliu (Datele dunt valabile pentru ziua de vineri)

- Advertisement -

92 de cazuri noi de COVID 19, înregistrate ieri la Brașov

92 de cazuri noi de COVID la Brașov s-au înregistrat de sâmbătă până duminică la prânz. Cifra este înregistrată în plin weeekend, ceea ce este cu atât mai îngrijorător. Totuși, din cele peste 90 de cazuri, 30 sunt retestări ale unor pacienți deja declarați pozitiv. Până ieri, în județ au fost înregisttate în total 6369 de îmbolnăvuri cu COVID 19.
Până pe 4 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.835 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. O altă cifră care provoacă îngrijorare este cea a deceselor: alte 56 de persoane și-au pierdut viața pe fondul infectării cu corornavirus de sâmbătă până ieri, printre cei 35 bărbați și 21 femei care au pierdut lupta cu boala fiind și brașoveni (făra ca datele oficiale să specifice numărul lor).

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina