10.7 C
Braşov
AcasăSportTopul LPF: Brașovenii Florin Iacob și Laszlo Balint, performerii etapei a 5-a...

Topul LPF: Brașovenii Florin Iacob și Laszlo Balint, performerii etapei a 5-a din Liga I

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l Pensionarul a fost desemnat portarul etapei a 5-a din Liga I, după o prestație solidă în meciul cu Dinamo l Laszlo Balint a fost ales de LPF antrenorul etapei

După mai bine de cinci ani, Florin Iacob, portarul brașovean al celor de la UTA Arad, a simțit din nou trăirile unui meci de la Liga I. Pensionarul a fost unul dintre protagoniștii promovării arădenilor în Liga 1, dar în primele patru etape acesta a stat pe bancă sau chiar în tribune. Chiar dacă s-a vehiculat și un conflict cu antrenorul Laszlo Balint, motivul pentru care Iacob nu a fost titular în primele runde a fost unul legat de obligativitatea folosirii celor doi juniori. După ce în primele etape, Balint a mizat în poartă pe tânărul Horațiu Moldovan, la meciul de luni seara, cu Dinamo, tehnicianul brașovean a mizat pe Florin Iacob. Mai mult, Balint i-a dat lui Florin și banderola de căpitan. Prestația lui Florin Iacob a fost una pe măsura așteptărilor, iar prin paradele sale a închis poarta la asalturile legiunii spaniole a lui Cosmin Contra.

„Am jucat cu sufletul“

Înainte de a intra pe teren contra „câinilor roșii”, precedentul meci jucat de Iacob în Liga 1 a fost în noiembrie 2015. Atunci apăra poarta Concordiei Chiajna în înfrângerea (0-2) cu CSU Craiova. Un alt brașovean, fundașul central Alexandru Benga, a fost integralist și a avut o prestație solidă pe tot parcursul jocului câștigat de UTA cu 1-0. „Am simțit din nou, după cinci ani, aerul tare al Ligii I. Au fost tot felul de speculații că aș fi fost certat cu antrenorul Laszlo Balint și că de aceea nu aș fi jucat în primele etape. Nici vorbă de așa ceva. Balint este antrenorul cu care am lucrat cel mai mult în cariera mea, el mă știe cel mai bine și mereu a crezut în mine. Am jucat cu sufletul , am arătat că suntem un grup unit și că putem obține victoria chiar și pe terenul unei echipe de talia lui Dinamo. Am trăit la intensitate maximă meciul și mă bucur din tot sufletul că revenirea mea în Liga I a coincis cu o victorie mare și că am spart gheața în Liga I în acest campionat. Am rezistat asaltului lui Dinamo, o echipă bună cu jucători de calitate și am ieșit învingători. E un succes de moral. Am vorbit cu băieții înainte de meci și știam că dacă nu învingeam pe Dinamo ajungeam pe loc retrogradabil. Vrem să ajungem cât mai sus pentru că UTA nu e o echipă de subsolul clasamentului” a declarat căpitanul „Bătrânei Doamne“, care a fost desemnat jucătorul meciului cu Dinamo.

Lăudat de Balint

Foto: Răzvan Păsărica/ Sport Pictures
- Advertisement -

La rândul său, Laszlo Balint, aflat la prima victorie ca antrenor în Liga I, a lăudat prestația lui Iacob. „Odată cu revenirea lui Miculescu, am putut lua în calcul și strategia de a începe meciul cu doi fotbaliști Under în teren și cu senior în poartă. Iacob a demonstrat ca este unul din portarii valoroși ai Ligii 1, unul dintre liderii echipei, iar evoluția sa din această seara a dat siguranță și încredere echipei. Însă, acest meci trebuie să fie doar punctul de plecare pentru parcursul său în această stagiune, eu am încredere că poate avea constanță în evoluții. Tot ce are de făcut este să muncească la fel de bine și eficient, pentru că potențialul său este foarte mare”, a punctat Balint. De altfel, Florin Iacob a fost inclus de LPF în echipa etapei a 5-a, iar antrenorul Laszlo Balint a fost desemnat tehnicianul rundei. „Florin Iacob a avut o prestaţie de zile mari: șapte intervenţii graţie cărora UTA a reuşit prima victorie din acest sezon, o victorie mult aşteptată de către pătimaşii fani arădeni!”, notează LPF. „Laszlo Balint și-a trecut în cont primul succes din carieră în principala competiţie internă, unul istoric şi pentru UTA, echipă care s-a impus pe terenul dinamoviştilor după 53 de ani”, își motivează alegerea LPF-ul.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina