21.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLa Brașov, studenţi din 37 de ţări: Universitatea Transilvania are cei mai...

La Brașov, studenţi din 37 de ţări: Universitatea Transilvania are cei mai mulţi boboci din ultimul deceniu

Autor: Mihaela PARGHEL

- Advertisement -

l În acest an universitar, școala începe în scenariul hibrid-cursuri online, seminarii în sală

Universitatea Transilvania din Braşov începe acest an universitar cu cel mai mare număr de boboci din ultimul deceniu, a anunţat rectorul Ioan Vasile Abrudan. Din cei peste 20.000 de studenţi, aproximativ 7.700 sunt în anul întâi, fie la ciclul de licenţă, fie la masterat sau doctorat. De asemenea, în acest an, pe lângă studenţii români, Universitatea Transilvania va avea stundeţi din 37 de ţări.

Deschiderea anului universitar, în formula restrânsă

Deschiderea anului universitar va avea loc joi, 1 octombrie, în condiții restrânse, la Aula Universității Transilvania din Brașov, începând cu ora 10. La eveniment vor participa conducerea universității, a facultăților şi departamentelor, principalii parteneri ai universității şi reprezentanți ai studenților din fiecare facultate. Deschiderea va fi transmisă live pe site-ul Universității Transilvania din Brașov (www.unitbv.ro) și pe pagina de Facebook, fiind urmată în perioada 1-3 octombrie de deschiderile la nivel de facultate şi programe de studii cu toți studenții din anul I. Cei aproape 20.000 de studenți vor începe anul universitar la Brașov în scenariul hibrid. Astfel, cursurile se vor desfășura online, iar pentru seminare, lucrări practice, laboratoare și proiecte, studenții vor veni fizic la facultate, cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară. Orele practice se vor desfășura în calupuri de câte patru ore, cu două ore de pauză, timp în care sălile vor fi aerisite și dezinfectate corespunzător. De acasă sau de la bibliotecă şi din căminele universității, studenții se vor conecta la platformele de e-learning și vor participa la cursuri. Orarul va fi clasic, la fel ca în anii precedenți, singura diferență fiind locul de desfășurare a cursurilor.  Pentru studenţii care nu au mijloace de conectare la platforma de e-learning a universităţii, conducerea instituţiei a pregătit laptopuri sau calculatoare, iar la bibliotecă, aceştia vor avea toate mijloacele de conectare necesare, în mod gratuit.

- Advertisement -

Mai puţine locuri în cămin, din cauza pandemiei

Și cazarea în căminele universității se va face în acest an în condiții speciale. Astfel, din totalul de 4.233 de locuri, din cauza restricțiilor impuse de autorități, au rămas disponibile 3.240 de locuri pentru studenții români şi străini. Repartiția în cămine s-a făcut după aceleași reguli ca și în anii precedenți, și anume în funcție de situația socială și de media de admitere sau a anilor de studii.  Pentru că situația epidemiologică actuală o impune, în căminele în care locuiau în mod normal câte patri studenți în cameră, în acest an universitar vor fi cazați câte trei studenți.  În căminele Universității Transilvania din Brașov se va impune respectarea măsurilor de igienă și siguranță epidemiologică, iar administrațiile căminelor vor igieniza constant clădirile. 
În cazul în care vor apărea situaţii speciale, legate de infectări cu COVID-19, conducerea universităţii a luat măsuri pentru reducerea răspândirii infecţiei. Pentru astfel de situații au fost pregătite camere de izolare în cele două complexuri studențeşti. „Universitatea, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, este pregătită să ia toate măsurile care se impun în cazurile în care apar cazuri de Covid-19 în rândul studenților sau personalului, respectând măsurile specifice învățământului universitar.”, a spus rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Vasile Abrudan.

Deschiderea va fi transmisă live pe site-ul Universității Transilvania

Deschiderea anului universitar va avea loc joi, 1 octombrie, în condiții restrânse, la Aula Universității Transilvania din Brașov, începând cu ora 10. La eveniment vor participa conducerea universității, a facultăților şi departamentelor, principalii parteneri ai universității şi reprezentanți ai studenților din fiecare facultate.Deschiderea va fi transmisă live pe site-ul Universității Transilvania din Brașov (www.unitbv.ro) și pe pagina de Facebook, fiind urmată în perioada 1-3 octombrie de deschiderile la nivel de facultate şi programe de studii cu toți studenții din anul I.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE