23.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFilarmonica Braşov deschide stagiunea cu „Integrala Beethoven”

Filarmonica Braşov deschide stagiunea cu „Integrala Beethoven”

l Filarmonica Braşov redeschide cea de a 143-a stagiune, revenind la unul dintre „obiceiurile” din trecut, care s-au dovedit un punct de atracţie pentru braşoveni: repetiţiile cu public

Filarmonica Braşov redeschide cea de a 143-a stagiune, revenind la unul dintre „obiceiurile” din trecut care s-au dovedit un punct de atracţie pentru braşoveni: repetiţiile cu public. Filarmonicii Brașov  întâmpină publicul meloman, joi, 1 octombrie 2020, ora 19.00, cu un Concert Simfonic Extraordinar de deschidere a Stagiunii 2020-2021, primul concert susținut în sală, după această perioadă atipică.  „În primă fază, vom continua  ce a fost planificat, cel puțin pentru luna octombrie, după aceea în funcție de măsurile trasate, va trebui probabil să ne adaptăm. Începem cu un Concert dirijat de maestrul Cristian Mandeal, brașovean de-al nostru, cu un program ce continua seria integralei Beethoven. Am dat aici de o mână de oameni, care nu numai că vor. Au idei, ne-au propus multe lucruri și au o initiațivă ieșită din comun. Eu zic că putem lucra la un nivel extrem de ridicat și, cum spuneam și în alte interviuri, să ne aliniem la ce se întâmplă în țările vestice”, a spus Dragoş Ioan Dimitriu, noul manager al Filarmonicii Braşov.

Concert dirijat de Cristian Mandeal

Sub egida unei noi stagiuni, instituția își reîncepe activitatea concertistică având la conducere și un nou director interimar – pianistul Ioan Dragoș Dimitriu, tânăr artist cunoscut publicului meloman brașovean din concertele și recitalurile  susținute pe scena Sălii Patria. Stagiunea 143 va debuta cu un concert simfonic „Integrala Beethoven”- 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, unul dintre cei mai apreciati dirijori ai momentului, din România dar și din întreaga lume.
Programul va cuprinde Uvertura „Leonora” nr. 3 și Simfonia a VI-a în Fa Major op. 68 „Pastorala”, program ce continuă seria integralei beethoveniene propusă pentru acest an cu însemnătate specială în lumea muzicală: 250 de ani de la nașterea marelui titan al muzicii, Ludwig van Beethoven.

Intrare la repetiţia generală cu public

Stagiunea 143 aduce în prim plan un element important pentru comunitate și anume repetiția generală cu public. Aceasta va avea loc în ziua concertului, adica în ziua de joi, prețul participării fiind unul accesibil, respectiv 10 lei.  Mai mult decât atât, pentru a face față cerințelor publicului meloman de toate vârstele și categoriile – abonați dar și publicul larg,  Orchestra Simfonică va susține două concerte pe săptămână. Asfel, atât joi, cât și vineri, Filarmonica Brașov își așteaptă melomanii doritori de concerte simfonice, cu programe variate ce aduc în scenă noi formule de manifestare artistică. Limita de locuri în sală este de 96, pentru a desfășura activitatea în condiții de siguranță, conform reglementarilor sanitare în vigorare. Prețul unui bilet la concertul acestei săptămâni, atât joi cât și vineri este de 40 de lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române