21.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUn nume promițător: Dragoş Ioan Dimitriu, noul director al Filarmonicii

Un nume promițător: Dragoş Ioan Dimitriu, noul director al Filarmonicii

l Ca organizator de evenimente muzicale și festivaluri internaționale, pianistul brașovean a reușit să obțină sponsorizări de peste 550.000 de euro

- Advertisement -

Filarmonica Braşov are un nou manager după demisia înaintată miercuri de Anton Niculescu. Cel care îl va înlocui, cu titlu interimar, pe maestrul Niculescu este pianistul Dragoş Ioan Dimitriu, cel care s-a remarcat anul trecut şi în acest an prin organizarea, alături de Horia Mihail, a Festivalului TAM TAM. Dimitriu a fost numit în funcţie ieri, printr-un ordin de primar. „Mă gândesc la imaginea instituţiei pe care o voi reprezenta în următoarea perioadă, care va merge într-o direcție modernă și care se aliniază cu ceea ce este în Vest. În rest, aș dori să avem întotdeauna o comunicare foarte clară și deschisă atât între noi, cât și în relația cu Primăria“, a declarat noul director al Filarmonicii.
Dragoş Ioan Dimitriu este brașovean, absolvent al Colegiului Johannes Honterus, promoția 2009, și a Universității de Muzică și Arte Dramatice din Viena.

A organizat festivaluri internaționale

Dragoş Ioan Dimitriu este pianist, președintele Asociației de Promovare a Artei „Tonul tinereții“ (Ton der Jugend – Verein für die Förderung der Kunst) din Viena, pe care a fondat-o, iar brașovenilor le este mai cunoscut ca organizator al TAMTAM Festival, ajuns în acest an la a doua ediție. Are o agenție de impresariat la Viena și este fondatorul Transylvanian International Piano Competition. A organizat festivalurile SoNoRo (România), Chiemgauer Musikfruhling (Germania), Stift Zomerfestival (Olanda), Oktoberfest România, SoNoRo Musikland (România), Festivalul Croat de Muzică din Vienna (Austria), Talent Summer Master Courses (Italia). Ca organizator de evenimente muzicale, a reușit să obțină sponsorizări de peste 550.000 de euro.

La 16 ani a cântat sub bagheta maestrului Ilarion – Ionescu Galați

- Advertisement -

La 16 ani, Dragoş Ioan Dimitriu a cântat pentru prima oară cu o orchestră dirijată de Ilarion – Ionescu Galați. Acel concert a fost urmat de multe invitații din partea diverselor orchestre din România (Orchestra Națională Radio, Orchestra din Sibiu, etc.). A studiat pianul la Universitatea de Muzică și Arte Dramatice din Viena, a primit multe burse și sponsorizări private pentru rezultatele sale deosebite. Ioan-Dragoș Dimitriu și-a făcut debutul internațional în 2011, când a interpretat Concertul pentru pian nr. 5 al lui Beethoven la Sala Filarmonicii din Berlin. De atunci, a cântat pe aproape toate scenele mari din Europa, China și Japonia, adesea la evenimente caritabile. În 2013 a câștigat premiul I la concursul internațional de pian Pietro Argento din Italia. Ca și muzician de cameră, a cântat pentru Societatea de Radiodifuziune din Austria (ORF) și a obținut de două ori bursa Sonoro. A câștigat premiul I la competiția Cameristi de’ll Alpe Adria cu trio-ul Avante, și împreună cu Marko Dzomba (saxofon) a câștigat premiul I al competiției Casino Austria Rising Stars din Viena.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE