-3.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovScrisoarea cititorului: Părintele Ioan Comşulea s-a înălțat la ceruri

Scrisoarea cititorului: Părintele Ioan Comşulea s-a înălțat la ceruri

Autor: Cornel GABOR

Credincioşii ortodocşi din Braşov și-au luat rămas bun la începutul săptămânii de părintele paroh Ioan Comşulea, ctitor a două biserici-monument din municipiul nostru, cu hramurile „Schimbarea la Faţă şi Sfântul Elefterie”, precum şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” și care s-a înălțat la ceruri la vârsta 87 de ani.
Părintele Ioan Comşulea s-a născut în satul Râuşor, comuna Mândra, de lângă Făgăraş, absolvind Institutul Teologic din Sibiu în anul 1957, după care a slujit în localităţile Crizbav şi Cristian.
În anii dictaturii comuniste(77-89), a îndurat umilințe, amenințări și sancțiuni pentru că a îndrăznit să ridice cu mari sacrificii biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” de pe strada, pe atunci Cernâşevski nr. 15, episoade ce au fost relatate în lucrarea sa autobiografică „Memoriile unui preot”.
Pentru realizările sale de excepţie, înfăptuite până la acea perioadă, a fost distins în anul 1984 cu titlul de „iconom stavrofor”, primind aprecierea multor credincioşi din Braşov.
La data de 20 mai, părintele Ioan Comşulea 1984 a primit distincția onorifică  „Iconom stavrofor“, de la Mitropolitul Ardealului IPS Anronie Plămădeală, ca semn de prețuire și cinstire a activității sale parohia din Crizbav și Cristian.
Dumnezeu i-a dăruit părintelui Ioan, care a trăit în pace, dragoste, credință și armonie alături de preoteasa Eugenia, o familie bogată, 4 copii, din care doi băieți gemeni, ambii preoţi, Ciprian şi Eugen, două fete precum şi 15 nepoţi care cu siguranţă îi vor purta mai departe credinţa şi idealurile.
Presa locală din Braşov a oglindit în mod realist şi nepărtinitor activitatea misionară a părintelui Ioan Comșulea precum și felul cum s-a implicat în lucrările de construcţie la cele două mari biserici.
Acum, după ce  părintele s-a înălţat la ceruri, ne rămân virtuţi pe care ni le-a lăsat nouă, credincioşilor: smerenia, înţelepciunea, credinţa şi dragostea, blândeţea, răbdarea şi bunătatea.
Dumnezeu să-l odihnească în pace, în lumea celor drepţi!

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE