0 C
Braşov
Acasă Cititori SFAT EXPRES: Leacuri populare contra vânătăilor

SFAT EXPRES: Leacuri populare contra vânătăilor

Te învineţeşti uşor şi ai mereu pete inestetice, dureroase la atingere, atât pe picioare cât şi pe braţe?
Vânătăile, numite şi echimoze, se formează atunci când sângele coagulat se acumulează sub piele. Apar, de obicei, în urma unei contuzii, însă pot avea şi cauze medicale. Netratate, vânătăile dispar în aproximativ 3 săptămâni, modificându-şi culoarea. Iată câteva remedii care te pot ajuta să scapi rapid de ele.

Compresele reci opresc coagularea sângelui

Imediat după lovitură, aplică comprese reci, deoarece opresc coagularea sângelui şi reduc dimensiunea vânătăilor. Pune câteva bucăţi de gheaţă zdrobită într-un prosop, apoi aplică pe zona cu probleme, timp de 30 de minute.

Arnica grăbeşte vindecarea

Pentru a grăbi vindecarea vânătăilor, prepară o infuzie de arnică. Toarnă peste o lingură de flori o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 15-20 de minute, iar când ceaiul s-a răcit, aplică local sub formă de comprese.

Cartofii reduc inflamaţiile

Cataplasmele cu cartofi reduc inflamaţiile şi combat durerile. Rade 3 cartofi sau feliază-i, apoi pune-i într-o bucată de tifon şi aplică pe vânătaie. Lasă să acţioneze aproximativ 15 minute.

Coada-calului calmează durerile

Compresele cu coada-calului ajută în tratamentul vânătăilor. Pune într-un vas o cană de apă, las-o să dea în clocot, adaugă 10 linguri de frunze uscate şi continuă să ţii pe foc 15 minute. Aşteaptă ca apa să se răcească, strecoară şi apoi introdu un prosop curat în decoct. Stoarce-l şi aplică pe zona afectată. Repetă procesul de 2-3 ori pe zi.

Frunzele de varză elimină umflăturile

Un remediu eficient sunt şi frunzele crude de varză. Acestea nu doar că ajută la calmarea durerilor, ci şi la eliminarea umflăturilor. Zdrobeşte 3-4 frunze, fără nervuri, apoi aplică pe vânătaie şi fixează totul cu un bandaj. Lasă să acţioneze peste noapte.

Băi cu amestec de uleiuri

Adaugă în apa din cadă 20 de picături de ulei de arbore de ceai şi amestecă-l împreună cu 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Îmbăiază-te 20 de minute, zilnic. Cura este indicată pentru echimozele formate pe mai multe părţi ale corpului.

Atenţie!

Nu aplica remedii cu arnică pe răni deschise. Tratamentul intern cu arnică se face numai la recomandarea medicului.

sursa: doctor expres.ro

Cele mai populare

Motan pierdut în zona străzilor Decebal – Zizinului

Motanul din imagini a fost pierdut în Brașov, în zona străzilor Decebal - Zizinului. Are apropae 1 an și jumătate, este bolnav și se...

Marile proiecte ale Brașovului sunt în grafic

l Spitalul regional, extinderea domeniului schiabil şi trenul metropolitan sunt principalele proiecte pentru care se va încerca atragerea de fonduri europene prin planul naţional...

CJ Braşov devine parte în acordul cu BERD pentru realizarea Noului Spital Regional al Braşovului

l Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, a făcut o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov pentru a vedea proiectele de investiţii Ministrul...

Spitalul Militar din Brașov va deveni centru de depozitare pentru vaccinuri anti COVID

Printre viitoarele centre de depozitare ale vaccinurilor anti COVID se află și Spitalul militar „Regina Maria“ din Brașov. Ministerul Apărării Naţionale...

COMENTARII RECENTE