-2 C
Braşov
AcasăSportACS SR Brașov continuă în Cupa României/ Mihai Stere: „Ne-a bătut coronavirusul“

ACS SR Brașov continuă în Cupa României/ Mihai Stere: „Ne-a bătut coronavirusul“

Autor: Adi MARICA

l Tehnicianul echipei Olimpic Zărnești regretă că meciul cu ACS SR Brașov nu se poate disputa din cauza focarului de Covid-19 din lotul zărneștenilor
l „ Asta este, nu avem ce face, le urăm multă baftă brașovenilor în faza următoare“, a spus Stere

Meciul Olimpic Zărnești – ACS SR Brașov, contând pentru turul doi al fazei naționale a Cupei României, nu se va disputa. Motivul? La ultima testare programată înaintea meciului din Cupă, la Olimpic Zărnești au fost depistate șase cazuri pozitive COVID -19. Regulamentul FRF pentru Cupa României este cât se poate de clar, iar în astfel de cazuri meciurile nu se reprogramează.

Șase cazuri asimptomatice

Luni dimineața, președintele lui Olimpic Zărnești, Bogdan Chirițescu, a fost chemat la clinica din Brașov la care echipa se testase pentru coronavirus. Oficialul echipei zărneștene a fost informat că din cele 20 de teste făcute vineri, șase sunt pozitive, iar unul este neconcludent. „Din cele 20 de teste făcute pentru meciul din Cupa României, șase au fost pozitive. Sunt cazuri asimptomatice, însă protocolul medical este foarte clar. Am informat DSP care va iniția o anchetă epidemiologică. Din păcate, regulamentul prevede că meciul din Cupă nu poate fi reprogramat. În aceste condiții, ACS SR Brașov va merge mai departe, le urez mult succes în turul următor și să aducă la Brașov o echipă de Liga 1“, a declarat Bogdan Chirițescu, președintele lui Olimpic Zărnești, cel care a informat FRF de despre această situație critică din lotul echipei.

Stere: „Îmi pare rău că nu putem juca meciul“

La rândul său, antrenorul echipei, Mihai Stere, a fost șocat de vestea primită. „Ne-a bătut coronavirusul! Asta este viața, trebuie să mergem mai departe. Suntem alături de cei depistați pozitiv. Am înțeles că nu au niciun fel de simptome, sper să nu fie probleme. Îmi pare rău că nu putem juca meciul cu ACS SR Brașov. Era un meci în care se putea întâmpla orice. Le urez mult succes celor de ACS SR Brașov în turul 3 și chiar sper să aducă la Brașov o echipă de Liga I“, a spus Mihai Stere. În aceste condiții, ACS SR Brașov este calificată direct în turul 3, fază a competiției în care vor intra și echipele de Liga a 2-a. „Eu am aflat din presă că sunt şase jucători pozitivi la Zărneşti. Îmi pare rău, sper că vor trece repede şi fără probleme peste această situaţie. Momentan, nu am primit nici o înştiinţare oficială de la FRF”, a declarat managerul lui ACS SR Brașov, Ciprian Jurubescu. Ieri dimineaţă, jucătorii şi antrenorii de la ACS SR Braşov au efectuat, la Săcele, o nouă testare RT-PCR, rezultatele acestora urmând să sosească în această dimineață.lta Olimpic Zărnești se calificase în turul doi al Cupei României, după ce echipa lui Stere a eliminat pe Cetate Râșnov (L3), după o victorie cu 1-0. De cealaltă parte, ACS SR Brașov s-a calificat în turul doi după victoria de la Tg. Secuiesc, la loviturile de departajare în meciul cu KSE.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE