-2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCOVID 19 în Colegiul Unirea din Brașov. Încă două suspiciuni la Liceul...

COVID 19 în Colegiul Unirea din Brașov. Încă două suspiciuni la Liceul de Muzică și o gradiniță

COVID 19 în colegiul Unirea din Brașov. O elevă de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Unirea” a fost confirmată, azi pozitiv. După ancheta epidemiologică, DSP a decis ca toți elevii din aceaclasă să stea acasă. Săptămâna trecută, eleva a avut simptome specifice, a fost testată, a ieșit pozitiv în urma testului. „De azi a intrat în izolare, iar reprezentanți DSP-ului au carantinat clasa, fără să închidă școala. Doar clasa respectivă a intrat în scenariul roșu. Cel puțin până miercurea viitoare”, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.
Deși elevii clasei sunt în carantină, DSP a considerat că profesorii care au avut ore la clasa elevei infectate au purtat măști și au respectat regulile de distanțare, motiv pentru care nu este necesară intrarea în carantină și a cadrelor didacticeă.
Purtătorul de cuvânt al IȘJ a mai precizat că, „în această dimineață am mai avut încă 2 cazuri confirmate. Un caz la Grădinița 9, un cadru didactic auxiliar și un elev la Liceul de Muzică. Nu știm încă amănunte, am primit alerta de la DSP. Urmează ca DSP-ul să facă ancheta epidemiologică, iar noi, împreună cu Comitetul pentru Situații de Urgență urmează să vedem ce măsuri luăm, în funcție de ancheta epidemiologică”.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE