-2 C
Braşov
AcasăFara categorieBrașov, pe locul 3 între județele cu cele mai mari rate de...

Brașov, pe locul 3 între județele cu cele mai mari rate de incidență cumulată la COVID

Nouă județe și Capitala au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19, care este pe un trend ascendent în 15 județe. Numărul testelor efectuate la cerere este în scădere, concomitent cu o tendință de creștere a ratei de pozitivare a testelor prelucrate, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Sunt foarte vulnerabile județele: Alba, Bacău, Bihor, Cluj, Covasna, Prahova, Neamț, Suceava și Vâlcea.
Vulnerabilitatea este un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile destinate pacienților cu coronavirus și secțiile ATI. În urmă cu o săptămână, șapte județe erau cu vulnerabilitate ridicată.
Cele mai mari rate de incidență cumulată (numărul de cazuri la 100.000 de locuitori în 14 zile) s-au înregistrat în: Vâlcea (154), București (153), Brașov (120), Vaslui (116), Neamț (110).
Doar în șapte județe epidemia a avut un trend descendent în ultima săptămână.
Potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este de peste 6% la nivel național, în creștere față de săptămânile trecute. De asemenea, se observă că aproximativ o treime din testele prelucrate în ultima săptămână au fost efectuate la cerere, mai puține decât în perioadele anterioare.

Principalele concluzii ale INSP în privința epidemiei până la 20 septembrie:
*In săptămâna 14 – 20 septembrie, 32.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Iași, Cluj, Timiș si Suceava.
832% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Maramureș, Bihor, Hunedoara si Prahova, în ultima săptămână.
* In 11 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000 locuitori.
Se înregistrează un trend ascendent in 15 județe.
*1 din 23 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
*80.7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.8% din decese au fost la bărbați.
*95% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociata.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE