8.9 C
Braşov
Acasă Stiri Brasov Un consilier local de la Sânpetru acuză intimidări

Un consilier local de la Sânpetru acuză intimidări

Tiberiu Mladin, consilier local la Sânpetru, acuză o serie de intimidări din partea unor necunoscuţi şi spune că acest lucru are legătură cu faptul că în şedinţa Consiliului Local care a avut loc pe data de 17 septembrie a ridicat problema lipsei unei documentații solide care să însoțească proiectul de hotărâre privind intrarea în legalitate a unor construcții ridicate de-a lungul timpului fără forme legale.

„Hotărârea putea fi discutată complex până acum, dar a fost aprobată pe ultima sută de metri a mandatului”

Primăria şi Consiliul Local al Sânpetru vor introduce în legalitate casele construite fără autorizație în comună în ultima perioadă de timp, bazându-se pe Legea nr. 7/2020 intrată în vigoare în luna ianuarie, a explicat Mladin. „Hotărârea de Consiliu Local, deși putea fi discutată complex până acum, a fost aprobată pe ultima sută de metri a acestui mandat. Consilierii locali nu au avut la dispoziţie o documentaţie solidă a acestui proiect şi o prezentare a cazurilor aflate in situație şi nici nu s-a organizat o dezbatere publică a acestei măsuri conform Legii 52/2003, privind transparenta decizionala. Un aspect important este că şi primarul însuşi are o astfel de construcţie care va fi introdusă în legalitate cu această ocazie”, a declarat Tiberiu Mladin.

Consilierul consideră că există o legătură între votul său şi „vandalizarea” maşinilor

Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local a fost aprobat cu 12 voturi „pentru” şi două „împotrivă”, unul dintre acestea apartinandu-i lui Tiberiu Mladin. „M-am opus în şedinţa acestui proiect de hotărâre, nu pentru ceea ce statuează el, ci pentru că a fost aprobat în astfel de condiţii, cu asemenea lipsă de transparență. Pentru asta, în această dimineaţă (vineri, n. r) m-am trezit cu maşina plină de tot felul de produse urât mirositoare. Consider că există o legătură clară între cele două evenimente, pentru că înainte de şedinţa Consiliului Local am primit un telefon prin care am fost avertizat că dacă nu votez hotărârea privind Regulamentul de legalizare a construcţiilor executate fără autorizaţie o să am de suferit. Şi s-a întâmplat: dimineaţă am constatat că cele două autoturisme, proprietate a familiei, au fost vandalizate cu substanţe biologice. Am făcut plângere la poliţie şi există o cercetare în desfăşurare. Sper ca autoritățile să-şi facă datoria. Şi sper, de asemenea, ca în Sânpetru, hotărârile importante de la nivelul Consiliului Local să nu mai fie luate în grabă, fără o documentare solidă şi fără dezbateri publice care să îi implice şi pe cetăţeni în actul de decizie”, a încheiat Tiberiu Mladin, consilier local PMP la Sânpetru.

Cele mai populare

Liga 3. Corona Brașov s-a împiedicat la Plopeni / Cetate Râșnov, prima victorie a sezonului

Corona Brașov nu a reușit decât un egal în meciul disputat în deplasare cu CSO Plopeni, scor 1-1. Elevii lui Călin Moldovan au...

Liga 3. ACS SR Brașov, egal spectaculos cu CS Blejoi/Liviu Nicolae, trimis în tribune

ACS SR Brașov și  CS Blejoi au terminat la egalitate, scor 2-2, în derbiul etapei a 7-a din C5. Meciul a fost...

Rata de infectare în municipiul Brașov este aproape 3. Incidența pe localitățile din județ

Rata de infectare în municipiul Brașov se aproprie de pragul de 3, după ce a crescut în 24 de ore, de la...

114 cazuri noi de COVID 19 La Brașov. Rata de infectare în județ este 2,29

În județul Brașv, rata de infectare cu COVID 19 este de 2,29 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. 114...

COMENTARII RECENTE