-2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimele: Patru locuri de parcare destinate exclusiv maşinilor electrice

Primele: Patru locuri de parcare destinate exclusiv maşinilor electrice

Autor: Mihaela PARGHEL

l Parcările sunt amplasate pe str. Nicolea Iorga și au staţii de încărcare şi sisteme de monitorizare video

Patru stații de încărcare au fost montate în acest weekend pe strada Nicolae Iorga, pe locurile de parcare special dedicate mașinilor electrice. Acestea fac parte din pachetul de 19 stații pe care Municipalitatea și-a propus să le amplaseze în următoarele luni în municipiul Brașov. Valoarea acestei investiții este de 423.114,26 lei fără TVA, fonduri de la bugetul local. Pentru următoarele 15 stații fondurile sunt asigurate printr-o finanțare nerambursabilă de la Agenția Fondului pentru Mediu, în valoare de aproape trei milioane de lei. „Prima stație este una de încărcare foarte rapidă, de 50 de KW, care poate încărca, în paralel, două mașini. Timpul necesar pentru o încărcare completă este de 40 de minute. Celelalte sunt stații cu încărcare de 22 de KW care, în funcție de producătorul mașinii, poate încărca complet un autoturism în 4-6 ore. Sistemul montat în această parcare mai conține și alte elemente, o cameră video, cu analiză, care detectează când parchează cineva, mișcarea oamenilor sau a obiectelor din zonă, sistemul fiind integrat în dispeceratul de monitorizare video al primăriei. A fost montat și un senzor pentru sistemul de iluminat public, care va menține nivelul de luminozitate la 30%, până în momentul în care cineva parchează și se duce să își conecteze mașina la sistemul de încărcare, după ce pleacă, acest nivel revine la nivelul economic. Nu în ultimul rând fiecare loc de parcare va fi dotat cu un senzor care va informa când locul de parcare este liber sau ocupat. În următoarele zile vor fi finalizate și configurările în postul trafo și conectarea la rețea, după care vor deveni operabile”, a explicat reprezentantul firm George Zaharia, reprezentantul firmei Flash Lighting, care s-a ocupat de amplasarea acestor staţii electrice.

Staţiile de încărcare vor fi monitorizate video

Componentele sistemului proaspăt achiziţionat sunt o stație de încărcare rapidă 50KW DC + 22 KW AC (două docuri de încărcare), trei stații de încărcare 22 KW AC, un sistem de supraveghere video format din cameră cu sistem cu analiză video dedicată locurilor de parcare, şi senzori pentru detecția gradului de ocupare a locurilor, sisteme de control ale iluminatului public prin realizare de iluminat adaptiv, modul de integrare cu sistemul de telegestiune a iluminatului public existent la nivelul municipiului Brașov şi aplicații software aferente fiecărui echipament hardware.

Sistem de plată online, cu cardul, prin sms sau pre-pay

Locurile de parcare vor fi destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, vor fi marcate cu culoarea verde și dotate cu panou de informare și instrucțiuni de folosire. Stațiile de încărcare vor permite integrarea unui sistem de plată pentru încărcare (online, prin intermediul unei platforme/aplicații cu card bancar, sau pre-pay, sms etc). Sistemul de parcări destinate maşinilor electrice, supravegheate video, vor folosi o aplicație ce va urmări obiecte în mișcare, cum ar fi persoane și vehicule, și va semnala staționarea în parcare pentru o perioadă prea lungă de timp. Aplicația video, care rulează pe o cameră de rețea, poate ajuta la prevenirea infracțiunilor precum vandalismul și a contravențiilor rutiere. Fluxul video va fi integrat în sistemul de supraveghere video existent la nivelul municipiului Brașov. De asemeena, va exista un sistem de detecție a disponibilităţii parcării, printr-un senzor wirelles montat în dreptul fiecărei parcări. Pe baza analizei făcute de către o aplicație software, se vor afișa informații cu privire la statusul locurilor de parcare individuale (liber/ocupat).

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE