-2 C
Braşov
AcasăSportAu câștigat la Blejoi: Corona pragmatică

Au câștigat la Blejoi: Corona pragmatică

Autor: Mihai Toma (Blejoi)

l Pe un teren pe care se câștigă greu, brașovenii lui Călin Moldovan au marcat tot ce au avut și se mențin liderii seriei

Pe arena cochetă din comuna Blejoi, 7 kilometri de Ploiești, pe DN1A, spre Brașov, Corona s-a confruntat cu una dintre echipele greu de bătut ale seriei. La capătul unui meci alert, cu multe situații de poartă, trupa de sub Tâmpa a câștigat categoric. Succes, totuși, exagerat față de realitatea din iarbă. Meciul a început abrupt, fără nici o amabilitate. Alupoaie a combinat în banda stângă cu Lingurar, mijlocașul săcelean a tras pe în diagonală, însă Preda a salvat, respingând în lateral (7).Imediat, pe contraatac, Lambru a centrat în careu, experimentatul Burlacu a respins modest, Iancu s-a uluit și a șutat defectuos din poziție ideală (9).
Peste alte 120 de secunde, gazdele au cerut penalty, la un presupus henț al lui Alupoaie, dar centralul Anton n-a suflat nimic.Trupa lui Călin Moldovan a mai avut o situație bună în minutul 18, când același abil Lingurar a trimis în suprafața de pedeapsă, Anghel a deviat și Presa a scos de lângă bara orizontală. Aprins încă din start, jocul s-a mai înmuiat.

„Tâmplarul” care deschide scorul

Fără să impresioneze, Corona a deschis scorul cu noroc, în minutul 41, când tânărul Nicolau, 19 ani, poreclit „Tâmplarul”, a marcat din inima careului, după un ricoșeu, cu un șut mai degrabă modest, care l-a înșelat pe Preda. A fost o acțiune desenată de „Die” Alupoaie și în care a contat și insistența lui Cristescu.0-1 și odihnă.

Golgheterul fără mână egalează și ocazia care ucide

În actul doi, localnicii au început avântat. Lambru, golgheterul care joacă cu o proteză la mâna stângă, retezată din cot după un accident din copilărie, a egalat, din 8 metri (1-1, 47). A fos o centrare, din lovitură liberă, semnată de Răileanu și bâlbâită de stoperii Coronei. Blejoienii au irosit apoi o șansă uriașă în minutul 55. Servit de Lambru, Răileanu a ratat singur cu portarul, din 6 metri, șut peste transversală. Ocazia care a ucis meciul.

Solo Corona, plus execuția lui Boția

Fără căpitanul Irinel Dumitru (accidentat) și fără Bojoagă (coronavirus) și cu un antrenor care n-a ghicit schimbările, echipa din Prahova s-a stins și ultima jumătate de ceas a fost un solo brașovean. Nicolau (55 – pivotare, șut plasat, în diagonală), Cristescu (77 – penalty scos de Voicu și bătut impecabil) și Boția (lovitură liberă de la 22 de metri lateral stânga, care a amintit de excuția lui Ilie Dumitrescu la Mondialul american) au stabilit scorul final, CS Blejoi – Corona 1-4. Mai e mult până departe, dar primii pași spre promovare sunt făcuți. Bucurie în vestiar, semn că s-a câștigat un meci considerat greu. „Să vină berea la băieți!”, se cânta din cabină. Ba, unul dintre jucători și-a permis și o țigară.

CS Blejoi – CSM Corona Braşov 1-4 (0-1)

Au marcat: Lambru (47)/ Nicolau (41, 55), M. Cristescu (77-11m), Boţia (88)
CS Blejoi: E. Preda – Anghel, Al. Oprea, Cl. Stoica (cpt), A. Oprea (61 Teru) – Cocoş (46 E. Ilie), Răileanu, Rudaru (87 Chişi), Vl. Badea (61 Ghinea) – D. Iancu (45 Munteanu), Lambru. Antrenor: Răzvan Vlad
Corona: D. Mutu – Aszaloş, Tălmaciu,M. Burlacu, Câstian (46 Ad. Voicu) – Leonte (cpt) – Nicolau, Roşu (79 Manole), G. Lingurar – Alupoaie (63 Boţia). M. Cristescu (82 Nechita), . Antrenor: Călin Moldovan

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE