10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovS-a făcut un pic mai lumină în zona nouă din Tractorul

S-a făcut un pic mai lumină în zona nouă din Tractorul

Lucrările de extindere a iluminatului public a fost finalizat pe majoritatea străzilor din zona nouă a cartierului Tractorul. Aceste lucrări presupun realizarea unui sistem de iluminat nou, compus din rețele de alimentare subterane, stâlpi metalici și aparate de iluminat cu tehnologie LED, precum și implementarea unui sistem de telegestiune, pe străzile aflate în domeniul public și care asigură accesul la casele sau ansamblurile de blocuri din acest cartier.

Lucrările continuă pe str. Socec, Manole Diamandi şi Ştefan Baciu

Municipalitatea a anunţat că până în prezent s-au finalizat lucrările de extindere a iluminatului public pe străzile George Bacovia, Liviu Rebreanu, Ionel Teodoreanu, George Călinescu, Eugen Jebeleanu, George Bacovia, Christian Pommarius, Ștefan Emilian, Emanoil Bernfeld și, parțial, Nicolae Labiș, I.C. Brătianu, Ioan Popasu, Ștefan Baciu, str. 1 Decembrie 1918 şi Adrian Păunescu. În această perioadă se vor executa lucrările de extindere a rețelei de iluminat public pe aleile din zona străzilor I.V. Socec – Manole Diamandi și Ștefan Baciu. Având în vedere că există tronsoane de străzi, cuprinse în această etapă de extindere care nu au reglementată situația juridică, astfel că nu se pot executa lucrări din fonduri publice, în luna august a acestui an s-a semnat un act adițional prin care au fost introduse alte străzi pe care să se deruleze această investiție. Acestea sunt str. Cascadei, str. Dihamului, str. Mălinului, str. Pomiculturii, str. Fânului, Calea Feldioarei (tronson ocolitoare-limita municipiului Brașov), str. Vasile Goldiș, str. Cucului, str. Bucegi, str. Curmăturii, str. I. Clopoțel.

În Tractorul sunt probleme cu procedurile legate de proprietate

În anul 2018, Municipalitatea a demarat un proiect de extindere a sistemului de iluminat public din Municipiul Brașov. A doua etapă de extindere, cu termen de finalizare sfârșitul acestui an, s-a concentrat pe zona nouă a cartierului Tractorul, pe străzile unde există deja blocuri sau case construite și care au reglementată situația juridică. Deși în contractul inițial erau cuprinse toate străzile și aleile din acest cartier, pentru că nu au fost finalizate procedurile legate de proprietatea terenurilor aferente anumitor tronsoane de străzi, la finalul acestui an se va ajunge la un procent de aproximativ de 85% de străzi cu sistem de iluminat public. Odată cu finalizarea problemelor juridice, proiectul va putea continua și pe celelalte tronsoane de străzi. Sumele rămase din acest contract au fost alocate, printr-un act adițional, continuării lucrărilor de extindere din cartierul Stupini, dar și în Bartolomeu.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române