10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAu trecut pe roşu: COVID la Grădiniţa nr. 22 din Braşov şi...

Au trecut pe roşu: COVID la Grădiniţa nr. 22 din Braşov şi Şcoala din Şoarş

Autor: Mihaela PARGHEL

l La gradinița din Brașov a fost infectată o educatoare, iar școala din Șoarș se închide pentru că infecţiile cu SARS-CoV-2 au depăşit limita de 2,7 la mie

Grădiniţa nr. 22 „Micul Prinţ” din Braşov îşi va desfăşura activitatea, cel puţin până săptămâna viitoare, după scenariul roşu, ţinându-i pe copii acasă. Decizia a fost luată din cauza unui caz de COVID-19 depistat în rândul cadrelor didactice. De asemenea, Şcoala gimnazială din Şoarş se închide, din cauza incidenţei infecţiilor cu SARS-CoV-2, care au depăşit 2,7 la mie. Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocat ieri de prefectul judeţului Braşov, au aprobat, prin vot unanim, instituirea scenariului roșu, până în data de 1 octombrie, în cazul Școlii Gimnaziale Șoarș, respectiv 21 septembrie a.c. în cazul Grădiniței cu program prelungit nr. 22 „Micul Prinț”.

„Scenariul roşu” a fost aprobat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, a convocat ieri ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în vederea dezbaterii și votării propunerilor de aplicare a scenariului roșu în cazul Școlii gimnaziale din comuna Șoarș și al Grădiniței cu program prelungit nr. 22 „Micul Prinț” din municipiul Brașov. Propunerile de aplicare a scenariului roșu, ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor doar la activități/lecții online, au fost făcute de consiliile de administrație ale celor două unități, din care fac parte și reprezentanții părinților, fiind avizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov și de Inspectoratul Școlar Județean.

La Şoarş sunt 6 cazuri, dintre care un elev

În cazul Grădiniței cu program prelungit nr. 22 „Micul Prinț” cauza este confirmarea infectării unei educatoare cu noul coronavirus. Pe de altă parte, deşi decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocată ieri, se pare că grădiniţa nu a fost deschisă deloc de la începutul săptămânii, însă nu se ştie din ce motive, acest lucru nu a fost adus la cunoştinţa publicului de către Instituţia Prefectului. În privința Școlii Gimnaziale din localitatea Șoarș, unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este de 2,76/ 1.000, propunerea a fost motivată de necesitatea protejării elevilor, dat fiind faptul că aceste cazuri au avut mulți contacți, iar comunitatea este expusă unui risc crescut de infectare.
„Nu ne dorim să bulversăm procesul de învățământ, dar nici să expunem copiii la risc. La Șoarș este vorba despre 6 cazuri, dintre care unul este al unui elev al școlii respective”, a afirmat directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local