-2.2 C
Braşov
Acasă Cititori SFAT EXPRES: Trucuri în bucătărie

SFAT EXPRES: Trucuri în bucătărie

Chiar dacă avem o experienţă vastă în domeniul culinar, tot găsesc momente în care uităm, greşim ceva. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta.
– Pentru a preveni lipirea mâncării de tigaie, evitaţi să turnaţi mâncare rece într-o tigaie fierbinte. De asemenea, nu puneţi alimentele într-o tigaie care nu e perfect curată.
– Pentru ca mâncarea să nu dea în foc în timpul fierberii, ungeţi marginea oalei cu un strat subţire de unt. Acest procedeu funcţionează foarte bine în timpul fierberii orezului, pastelor şi cartofilor.
– Pentru a obţine mai mult suc din citrice, aduceţi-le la temperatura camerei, apoi presaţi fructele cu palma pe o suprafaţă rigidă. Apăsaţi cât de mult puteţi, apoi taiaţi-l în patru şi stoarceţi-l.
– Dacă ouăle pe care le-aţi pus la fiert au crăpat, le puteţi repara prin adăugarea unei linguri de oţet în apă atunci când observaţi ca s-au fisurat. Dacă deja albuşul a început să iasă din ou, această metodă nu va funcţiona.
-Verificaţi temperatura uleiului înainte de a pune ceva la prăjit. În cazul în care nu aveţi termometru, puteţi face asta cu un cub de pâine. Dacă acesta devine arămiu într-un minut, uleiul are aproximativ 175-185 grade Celsius, în 40 de secunde: 185-195 grade Celsius, iar în 20 de secunde: 195 – 205 grade.
– Înlăturaţi grăsimea din supe punând în bol 4 cuburi de gheaţă. Grăsimile vor converge în jurul gheţei, care apoi va fi înlăturată. După aceea va fi nevoie să reîncălziţi supa.
– Puteţi reduce intensitatea usturoiului şi a cepei prin sotarea lor timp de câteva minute în ulei de măsline sau unt, înainte de a le adăuga mâncărurilor.
– Când alegeţi carnea de pui, verificaţi să aibă pielea de culoarea untului şi să nu fie uscată.
– Pentru a obţine şniţele mai crocante, puneţi în compoziţia prin care treceţi carnea o linguriţă de praf de copt. Prăjiţi-le apoi în ulei bine încins.
– Nu săra carnea înainte de gătire pentru că sarea va absoarbi sucul şi va impedica rumenirea cărnii. Adaugaţi sarea atunci când carnea este pe jumătate gătită.
– Aluaturile de patiserie vor ieşi mai bine dacă toate ingredientele folosite (inclusiv făina) sunt reci. Prin urmare, e bine să le ţineţi la frigider înainte de a le amesteca, apoi să ţineţi aluatul obţinut la rece timp de minim 30 de minute.

sursă: www.sfaturide bucatarie.ro

Cele mai populare

La Brașov, niciun loc liber pentru vaccinare în următoarele trei săptămâni

l În 31 de județe din țară, printre care și Brașov, a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport...

8 brașoveni au murit în ultimele 3 zile din cauza COVID

Incidența cumulată a cazurilor confirmate de COVID-19 la mia de locuitori pentru ultimele 14 zile în județul Brașov, calculată de Direcția de Sănătate Publică,...

Invitație la Muzeul de Artă, proaspăt redeschis

l Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan, îi invită pe brașoveni la Muzeul de Artă, care nu a mai primit vizitatori luni la rând...

Persoanele nedeplasabile din Brașov vor fi vaccinate anti Covid de echipe mobile

Prefectura Brașov a anunțat în această după-amiază că persoanele în vârstă și care nu se pot deplasa la centrele de vaccinare vor fi imunizate...

COMENTARII RECENTE

Murdărie mai repede decat curatenie on Zile de iarnă: Cum se curăță zăpada în Brașov
tudor dimulescu on S-a întâmplat la 21 decembrie