20.4 C
Braşov
AcasăSport„Sărbătorim, copiii trebuie să se bucure“: Brașoveni de bronz la Naționalele...

„Sărbătorim, copiii trebuie să se bucure“: Brașoveni de bronz la Naționalele U13 de baschet

l Juniorii U 13 de la ACS Transilvania Brașov au obținut medaliile de bronz, după ce în finala mică s-au impus cu 42-32 în fața gălățenilor de la Phoenix

Cei mai valorosi baschetbaliști din România și-au disputat, la Ploiești, trofeul national CNU13. Echipa de baschet U13 a ACS Transilvania a învins în finala mică a Turneului Final de la Ploiești pe Academia de baschet Phoenix Galați, scor 42-32. În finala mare , Alpha Sport Team – Alb – Sibiu a reușit să dispună de ACS Dan Dacian București, cu scorul de 31-28, astfel că sibienii sunt campionii naționali la această categorie.

Bubanja: „Bronzul nu e deloc întâmplător“

Juniorii brașoveni antrenați de Zeljko Bubanja au arătat poftă de joc și au etalat un baschet entuziasmant pe parcursul competiției din Parcul de Vest din Ploiești.„A fost un turneu foarte reușit pentru noi, ca echipă. Toți copiii s-au comportat exemplar, au jucat ceea ce am pregătit, iar locul trei național pe care l-am obținut nu e deloc întâmplător. A fost și foarte cald, un impediment pentru toate echipele, trebuie să spunem, noi fiind obișnuiți să jucăm în sală. Dar a fost bine că s-a găsit o formă de a se disputa turneul, de a se încheia sezonul. A fost un an dificil, încheiat cu un rezultat bun pentru baschetul juvenil brașovean, mai ales cel masculin. Sărbătorim, copiii trebuie să se bucure, dar apoi ne apucăm din nou de treabă. Urcăm o categorie, mergem la Under 14, așteptăm momentul în care autoritățile vor permite desfășurarea noului sezon și pornim la drum cu aceleași ambiții, de a reprezenta cu brio Brașovul”, a declarat, la final, muntenegreanul Zeljko Bubanja, antrenorul echipei a ACS Transilvania.

Enoiu: „Rezultat extraordinar“

Răzvan Enoiu, președinte lui ACS Transilvania Brașov, laudă rezultatul de excepție al juniorilor brașoveni. „Prima mare performanță a acestor copii a fost calificarea în turneul final, pentru că este un obiectiv foarte greu de atins, în condițiile unei lupte strânse între numeroase echipe care aspiră la acest lucru, de ordinul zecilor. În grupa de la Ploiești, echipa noastră a avut în față adversari foarte buni și a avut prestații lăudabile. Calificarea în finala mare a fost ratată de puțin, căci cu ceva șansă am fi putut merge în marea finală și să ne luptăm de la egal la egal cu trofeul național pe masă. Chiar și în acest context, calificarea în finala mică reprezintă un rezultat extraordinar și validează munca depusă de antrenor, staff și de copii. O medalie de bronz, performanță reprezentativă la nivel național, care confirmă profesionalismul și buna organizare care există în clubul nostru. Felicităm sportivii și pe antrenorul Zeljko Bubanja!“, a precizat Enoiu.

Lotul echipei Transilvania Brașov:

Victor Stoia, Rareș Bercu, David Istioc, Călin Bibire, Darius Ancuța, Alexandru Blaga, Alin Pădurariu, Robert Negoței, Andrei Axinte, Alexandru Csibi, Eduard Bădescu, Luca Illes. Daniel Antohe, Florin Andrei, David Florianu, Alexandru Stoia. Antrenor: Zeljko Bubanja.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE