16.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPeste 30.000 de măşti au ajuns la persoanele vulnerabile din Braşov

Peste 30.000 de măşti au ajuns la persoanele vulnerabile din Braşov

1005 braşoveni din diferite categorii vulnerabile au primit, în ultimele două săptămâni, de la Direcţia de Asistenţă Socială Braşov (DAS) câte 30 de măşti de protecţie. În continuare, la sediul DAS sunt aşteptate peste 5000 de personae care se încadrează în criteriile stabilite de Municipalitate pentru a beneficia de măştile gratuite.
Decizia acordării celor 30 de măști chirurgicale de protecție către persoanele din categoriile vulnerabile din Municipiul Brașov a fost luată prin H.C.L. nr. 465/2020, măștile fiind achiziționate din bugetul local, în contextul în care până în prezent nu au fost puse în aplicare prevederile OUG nr. 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS – COV2.
La nivelul municipiului Brașov, numărul estimat de beneficiari este de 6.200 de persoane din familii beneficiare ale ajutorului social, din familiile beneficiare ale alocaţiei de sprijin pentru susţinerea familiei, pensionari din sistemul public de pensii, ale cătot drepturi nu depăşesc 704 lei şi persoane încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusive din prestaţiile sociale. Pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile, verificarea îndeplinirii criteriilor de eligibilitate, precum și programarea în vederea preluării măștilor se poate face telefonic. În acest sens, Direcția de Asistență Socială Brașov a pus la dispoziție patru numere de telefon: 0770 736790; 0770 725765; 0783 125574 și 0727 700401. Pentru a intra în posesia măștilor, persoanele îndreptățite trebuie să se prezinte la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor nr. 23, prezentând o copie după actul de identitate, o copie după certificatul de handicap (pentru persoanele încadrate în grad de handicap) şi o copie după cuponul de pensie aferent lunii în curs (pentru persoanele vârstnice).

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina