14.9 C
Braşov
AcasăNationalCică e bătut în cuie/ Orban: Școala începe la 14 septembrie

Cică e bătut în cuie/ Orban: Școala începe la 14 septembrie

• Alegerile locale se țin în 27 septembrie, așa cum a fost stabilit prin lege
Premierul Ludovic Orban a declarat ieri, într-o conferință de presă, că anul școlar va începe la 14 septembrie, iar alegerile locale vor fi organizate în 27 septembrie și că acestea nu pot fi amânate. „Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea școlii. Școala începe la 14 septembrie, iar alegerile se țin la 27 septembrie. E ridicolă această ideea exprimată de PSD (amânarea alegerilor locale, n.red.), la fel de ridicolă ca și moțiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Și așa au fost amânate. Data alegerilor a fost stabilită prin lege adoptată de Parlament aproape în unanimitate. Deja a început campania electorală, candidații sunt în competiție electorală”, a declarat Ludovic Orban, în legătură cu declarațiile președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că, dacă se amână începerea școlii, va cere și amânarea alegerilor. „E fundamental pentru comunitățile locale să aibă în capul trebii reprezentanți legitimi”, a mai afirmat premierul. „Sigur că le e frică la pesediști de alegeri și e normal, pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD”, a adăugat Ludovic Orban.

- Advertisement -

Premierul a subliniat că „școala va începe la 14 septembrie”

Întrebat despre varianta ca școala să înceapă online, Ludovic Orban a spus că va fi analizată cu mare atenție, că „au fost niște opinii exprimate de medici epidemiologi”, dar că nu s-a discutat acest lucru la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgență. Premierul a mai spus că, dacă va exista o discuție în acest sens, se va anunța, însă „toți părinții, toți copiii, toți profesorii trebuie să știe că școala va începe”.

„În mare” problemele legate de manualele şcolare „ sunt rezolvate“

- Advertisement -

Premierul Ludovic Orban mai afirmă că „în mare” problemele legate de asigurarea manualelor şcolare necesare în anul şcolar 2020-2021 sunt rezolvate, el susţinând că mai sunt probleme în ceea ce priveşte asigurarea manualelor şcolare pentru elevii care au trecut în clasa a opta. Orban susţine că dificultăţile privind livrarea manualelor au fost cauzate de faptul că „PSD-ul a vrut să modifice sistemul de achiziţii”. „Şi aici am avut probleme tot din cauza modului în care PSD-ul a vrut să modifice sistemul de achiziţii. Vom găsi soluţii astfel încât să existe acces la manuale pentru copii”, a declarat Orban. El a precizat că în acest an şcolar vor exista inclusiv manuale online 3D, care sunt mult mai atractive pentru copii „În mare, cu toate categoriile de manuale, din ceea ce ştiu eu, problema este rezolvată. Într-adevăr, la clasa a opta este o problemă, dar sper să o rezolvăm până la începutul şcolii”, a adăugat şeful Executivului.    Generaţia care începe clasa a opta în anul şcolar 2020-2021 – prima la care a existat clasa pregătitoare – s-a confruntat la fiecare început de an şcolar cu probleme în ceea ce priveşte asigurarea manualelor. Elevii nu învaţă după vechile manuale şcolare întrucât s-au produs modificări semnificative în ceea ce priveşte programa şcolară.

„Aş prefera ca bugetul pe 2021 să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie“

Prim-ministrul Ludovic Orban îşi doreşte ca proiectul de buget pe 2021 să fie dezbătut şi votat de Parlamentul care va rezulta în urma alegerilor din 6 decembrie. Orban consideră că bugetul pe anul viitor ar putea fi dezbătut şi votat în perioada dintre Crăciun şi 31 decembrie, astfel încât să existe un buget pentru anul următor încă din prima zi a acestuia. „Noi întocmim proiectul de buget. Sigur că aş prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că el va reflecta voinţa actuală, voinţa împrospătată a românilor, va fi o oglindă fidelă a opţiunilor politice actuale ale românilor şi chiar dacă noi întocmim proiectul de buget, dorinţa noastră este ca el să fie dezbătut de parlamentul nou ales”, a declarat Ludovic Orban duminică, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, răspunzând unei întrebări. El a susţinut că proiectul bugetului de stat şi cel al bugetului asigurărilor sociale de stat ar putea fi votate între Crăciun şi 31 decembrie, astfel încât autorităţile din România să intre în noul an funcţionând pe noul buget.
„Eu cred că Parlamentul, dacă se mobilizează, poate să dezbată proiectul de buget până la sfârşitul anului astfel încât să nu fim nevoiţi să intrăm în anul viitor fără buget”, a adăugat premierul.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina