26.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDacian Cioloş: „După patru mandate, Brașovul trebuia să arate altfel“

Dacian Cioloş: „După patru mandate, Brașovul trebuia să arate altfel“

• „Candidații USR PLUS pot aduce o schimbare: o Românie făcă sinecuri în administrația locală, fără bacșiș la ghișee, fără firme căpușă care devalizează bugetul public. Este primul pas“, a spus Cioloș în Piața Sfatului
Fostul premier al României, Dacian Cioloș, s-a aflat sâmbătă la Brașov pentru un eveniment de prezentare, în Piața Sfatului, a principalilor candidați ai Alianței USR-PLUS pentru Consiliul Județean și pentru Primăria și Consiliul Local Brașov. Alături de Cioloș s-au aflat liderii celor două partide din Alianță – Irineu Darău, din partea USR și Tudor Oprea, din partea PLUS și candidații pentru cele două administrații – Tudor Benga, propus pentru președinția Consiliului Județean, și Allen Coliban, pentru Primăria Brașov. „Brașovul este un oraș drag mie și nu întâmplător am deschis aici un birou de europarlamntar, așa cum am promis în campania pentru europarlamentare. Nu întâmplător am făcut asta, pentru că Brașov este un oraș cu potențial foarte mare, rămas însă nevalorificat. Este un potențial care poate fi valorificat de politicieni foarte tineri, care să știe să folosească eficient resursele pe care această regiune le poate mobiliza”, a spus Dacian Cioloş.

- Advertisement -

„Ca Braşovul să devină un pol de dezvoltare în regiune, e nevoie de o schimbare de viziune”

Actualul europarlamentar a vorbit, în Piaţa Sfatului, despre nevoia de a schimba viziunea asupra modului de a face politică şi administraţie, astfel încât Braşovul să se poată dezvolta într-un ritm mai bun. „Pentru ca Braşovul să devină unul dintre principalii poli de dezvoltare, avem nevoie de altă viziune. Haideți să fim sinceri, după patru mandate, Brașovul trebuia să arate altfel. Dar cred că poate acum să intre într-o nouă eră, poate folosi fonduri europene ce vor veni în următorii ani. Uniunea Europeană își votează acum bugetul pe următorii 7 ani și un plan de redresare economică, ce va aduce posibilitatea ca România să atragă 70 de milioane de euro. Cred că ne vom putea plânge în următorii ani de multe lucruri, dar nu de lipsa resurselor, dacă vom avea inteligența, înțelepciunea de a le atrage și a le investi în interesul oamenilor. Avem însă nevoie de oameni care să acționeze în interesul cetăţenilor”, a declarat Cioloş.

Cioloş vrea ca USR PLUS să facă „o breşă” în înţelegerile dintre partidele vechi

- Advertisement -

În acest context, Cioloş spune că propunerile Alianţei USR PLUS la alegerile locale pot aduce schimbarea de perspectivă şi de viziune şi pot crea „o breşă” în „înţelegerile dintre partidele vechi, în administraţia publică”. „România are nevoie de o schimbare urgentă la toate nivelurile. Vechea clasă politică nu ne mai poate salva. Au avut la dispoziție 30 de ani și vedem acum mai ales lipsa de perspectivă. Candidații USR PLUS pot aduce această schimbare: o Românie făcă sinecuri în administrația locală, fără bacșiș la ghișee, fără firme căpușă care devalizează bugetul public. Este primul pas. Pentru că degeaba vorbim de investiți în sănătate, în educație, în cultură, dacă avem găuri negre prin care se scurg resursele. De aceea primul nostru mesaj a fost că vrem să construim o Românie fără hoție. Candidații noștri vor crea o breşă în administraţia publică, unde partidele vechi s-au înțeles și au avut aceleași năravuri. Prin candidații noștri putem crea această breşă. La Brașov am încredere în Allen Coliban și echipa sa, Tudor Benga, Beatrice Moraru și toate listele la județ și municipiu, la fel cum cred că și Irineu Darău, care și-a asumat o candidatură la Făgăraș, poate veni cu o altă perspectivă”, a încheiat Dacian Cioloş.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE