25.2 C
Braşov
AcasăStiri Brasov„Batem pasul pe loc!“: FC Brașov, oful lui Marian Ivan

„Batem pasul pe loc!“: FC Brașov, oful lui Marian Ivan

• Fostul golgheter al stegarilor este de părere că doar reînființarea FC Brașov poate produce emulația necesară pentru revitalizarea fotbalului brașovean
Marian Ivan (51 ani), fostul mare atacant al stegarilor, nu concepe fotbal la Brașov fără FC Brașov. Deși în acest moment Brașovul fotbalistic este reprezentat de trei echipe în Liga a 3-a, ACS SR Brașov, Corona Brașov și ACS Kids Tâmpa Brașov, Ivan nu o vede pe niciuna ca și continuatoarea FC Brașov.
„Sunt la curent cu ce se întâmplă în fotbalul brașovean. Pot să îmi spun punctul de vedere pentru că mi-am câștigat acest drept prin tot ce am făcut pentru FC Brașov ca fotbalist. Deocamdată nu este nicio echipă continuatoarea FC Brașov, club care a câștigat Cupa Balcanică și care a jucat în Cupa UEFA și care a dat o mulțime de fotbaliști de renume ca Pescaru, Gyorffy, Adamache, Ivăn-cescu, Cadar, Hârlab, Necula, Naghi, Lăcătuș, Stîngaciu și până la cei din generația mea, cu Buga, Isăilă, Dossey și mulți alții. SR „Steagu Renaște“ Brașov este susținută de suporteri, dar se știe că FC Brașov are mult mai mulți suporteri. Deocamdată nu văd vreo echipă a tuturor brașovenilor și asta se întâmplă de ceva vreme. Eu pot doar să promit că în viitorul foarte apropiat, împreună cu toți colegii din generația mea și nu numai, vom face tot ce putem ca Steagu să redevină echipa tuturor brașovenilor. Am încredere că autoritățile locale își vor da seama că nu există oraș mare în lumea asta fără echipă de fotbal, iar Brașovul are nevoie de fotbal de performanță. Mie nu mi s-a făcut o ofertă concretă de a mă implica serios în fotbal. De șapte ani sunt observator LPF în urma unui examen. E drept, am fost, pentru o scurtă periodă, la Colțea Brașov. Nu a fost ceea ce credeam , nu am fost pe aceeași lungime de undă, astfel că am decis să mă retrag “, a declarat Marian Ivan.

- Advertisement -

Marea dezbinare de la Brașov

Actualul observator LPF spune că la Brașov de câțiva ani nu se mai poate vorbi de fotbal de performanță. E și greu din momentul în care FC Brașov, echipa tuturor brașovenilor, a intrat în faliment. „Eu am mai spus că o cauză a prăbușirii fotbalului brașovean este dezbinarea. Și aici mă refer și la foștii fotbaliști, unul aici, altul acolo… Mie îmi place performanța, nu-mi place să bat pasul pe loc în fotbal. Cum am fost și ca fotbalist, eu spun că performanța este de la Liga I în sus. La potențialul care există la Brașov, lejer se poate susține o echipă în Liga I. Doar să se vrea și să ne apucăm de treabă. Eu spun că deja am stat prea mult. A venit și pandemia asta de coronavirus care a dat peste cap toată lumea, dar eu sper ca anul viitor lucrurile vor intra pe un făgaș normal și va renaște echipa de suflet a orașului. Avem nevoie de o Academie de fotbal pentru ca acești copii ai Brașovului să poată ajunge la echipa fanion, să aibă exemple, să aibă modele, dar asta fără taxe pentru că acest lucru este o povară pentru părinți. E ca și cum mergi cu copilul în parc și trebuie să plătești o taxă! Cei mai talentați să fie scutiți de taxe și să fie incluși în grupe de elită. Și eu când m-am apucat de fotbal mergeam la stadion pentru plăcerea de a juca fotbal, iar părinții nu plăteau nimic. E loc și pentru școli private de fotbal“, consideră Ivan.

Hagi și Gică Popescu, legați de Brașov

- Advertisement -

Despre situația de la Brașov, Marian Ivan a discutat și cu foștii săi colegi de la echipa națională, Gică Hagi și Gică Popescu. „Am discutat cu Gică Hagi și Gică Popescu și mi-au spus că ne sprijină cu tot ce pot dacă pornim la drum. Ambii sunt foarte legați de Brașov. Chiar discutam cu Gică Hagi și îmi spunea că fotbalul trebuie să fie condus de foști fotbaliști reprezentativi. Eu m-am săturat de Liga 3, Liga 4 sau chiar Liga a 5-a! E deja prea mult. S-au pierdut deja generații de copii și sunt ani buni de când batem pasul pe loc. E momentul unui restart al întregului fotbalul brașovean, pentru că m-am săturat de atâta dezbinare cum e la Brașov. Nu este posibil ca foști fotbaliști de valoare care au jucat în cupele europene să ajungă jandarmi, polițiști locali, șoferi, asta în cazurile bune. Toți care au făcut ceva pentru fotbalul brașovean să tragă la aceeași căruță, doar atunci vom avea din nou fotbal de performanță la Brașov. Dar pentru asta trebuie ca cineva să-ți dea hățurile. Suporterii sunt importanți, ei pot avea reprezentanți în conducerea clubului, pot avea păreri, dar este clar că nu pot conduce un club“, spune Marian Ivan.

„Brașovul a dispărut de pe harta fotbalului românesc!“

Fostul mare atacant consideră că Brașovul a dispărut de pe harta fotbalului românesc. „Eu spun că măcar acum, în ceasul al 12-lea, să putem mișca lucrurile. Simt că ne depărtăm de fotbalul de performanță din România, nu mai spun de cel din campionatele puternice ale Europei. Am dispărut de harta fotbalului românesc! Îi felicit pe suporteri, pe cei de la Kids, pe cei de la Corona, echipe care reprezintă Brașovul în Liga 3, dar eu iubesc FC Brașov, echipa la care am jucat, la care am făcut performanță“, este concluzia lui Marian Ivan.

Cetățean de onoare în București și Bragadiru

Component al „Generației de Aur”, Marian Ivan a avut parte săptămâna trecută de un eveniment fericit fiind numit cetățean de onoare în Bragadiru, orașul în care s-a născut. Este al doilea „titlu“ de acest gen, după cel din 1994 când Ivan a devenit cetățean de onoare al Bucureștiului, după Mondialul de poveste din America. Cel mai probabil, urmează „triplă“ pentru Brașovul nu poate rămâne dator unui fotbalist de excepție. „Este un titlu onorific de care sunt mândru pentru că asta înseamnă că nu am trecut degeaba prin sport. Este o mare onoare pentru mine, este o mulțumire sufletească pentru că să ajungi fotbalist nu a fost un drum ușor începând de la 10 ani. Am parcurs toate etapele începând de la juniori, apoi Liga I, pasul la echipa națională, dar și la echipe din străinătate. Sunt mândru când mă uit în spate pentru că eu spun că am lăsat ceva în fotbal“, spune Ivan care recunoaște că „Brașovul mi-a dat totul în fotbal. Eu consider că mi-am făcut datoria, iar la FC Brașov am avut cele mai bun rezultate și de aici am fost convocat la echipa națională“, a spus fostul internațional.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ