18 C
Braşov
AcasăNationalDe azi, se deschid teatrele, cinematografele și localurile

De azi, se deschid teatrele, cinematografele și localurile

• Potrivit datelor prelucrate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 înregistrate în județul Brașov în ultimele 14 zile este de 0,92/1.000 de locuitori, iar membrii CJSU Brașov au decis că nu este cazul restricționării sau închiderii unor activități
Guvernul României a adoptat ieri o Hotărâre care intră în vigoare din data de 1 septembrie 2020 pentru redeschiderea cinematografelor, teatrelor, restaurantelor și cafenelelor în interior. În consecință, Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, a convocat ieri o ședință de îndată a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), pentru a stabili condițiile de reluare a activității localurilor, cinematografelor și a teatrelor.
Pentru restaurante și cafenele aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea va putea fi reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori. Discotecile și barurile tip club rămân închise. Reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte se face cu respectarea anumitor norme de protecție. La evenimente private pot participa în interior, 50 de persoane, iar în exterior cel mult 100 de persoane. ,,Având în vedere faptul că, potrivit datelor prelucrate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 înregistrate în județul Brașov în ultimele 14 zile este de 0,92/1.000 de locuitori, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov au decis că, în acest moment, nu este cazul restricționării sau închiderii, după data de 1 septembrie, a activității operatorilor economici care desfășoară activități de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, pe teritoriul județului Brașov.
De asemenea, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov au stabilit că dacă, în urma prelucrării datelor și analizei situației epidemiologice generate de pandemia COVID-19, se va constata o evoluție nefavorabilă într-una sau mai multe localități din județ, de natură a pune în pericol comunitatea/comunitățile respective, se vor întruni de îndată și vor adopta măsuri de restricționare sau închidere a activităților de tipul restaurantelor și cafenelelor, precum și a cinematografelor, spectacolelor sau concertelor, conform atribuțiilor conferite CJSU de actele normative în vigoare“, se arată în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE