17.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAlianţa USR PLUS şi-a prezentat candidaţii pentru Consiliul Judeţean. Tudor Benga: "Vrem...

Alianţa USR PLUS şi-a prezentat candidaţii pentru Consiliul Judeţean. Tudor Benga: „Vrem ca Braşovul să recâştige terenul pierdut în faţa Clujului, Iaşiului, Timişului”

Alianţa USR PLUS și-a lansat ieri candidații pentru Consiliul Județean Brașov, într-un eveniment în aer liber, care a avut loc pe platoul de lângă Teatrul „Sică Alexandrescu”. La lansare au participat, alături de candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, deputatul Tudor Benga, câţiva dintre cei cu care Alianţa USR PLUS deschide lista pentru Deliberativul Judeţean, pe primele locuri: Erwan Joliff, Zoltan Szenner, Aurel Dionisie Agache, Codruţ Bucur, Emanuel Dobrinoiu.

- Advertisement -

Candidatul Alianţei USR PLUS la preşedinţia Consilului Judeţean a punctat ieri câteva dintre obiectivele sale şi ale echipei pe care o propune pentru CJ, în mandatul 2020 – 2024, printre cele mai importante fiind reducerea decalajelor economice dintre zona metrpolitană şi celalte zone ale judeţului, respectiv Rupea-Victoria şi implementarea unor măsuri care să asigure o reconstrucţie economică sănătoasă, după pandemia de coronavirus care a adus mari deservicii în această zonă. Benga a vorbit şi despre implementarea unor măsuri de reducere a abandonului şcolar dar şi de actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului, printre propunerile sale pentru dezvoltarea sănătoasă a judeţului.

„Avem, pe de parte, Zona Metropolitană care este dezvoltată, dar avem în județ și pungi de sărăcie. Un element central al strategiei noastre este reducerea acestui decalaj. De asemenea, vrem ca în următorii ani, vrem ca Brașovul să recâștige din terenul pierdut în fața unor județe precum Cluj, Timiș sau Iași (…). Criza actuală ne-a afectat profund judeţul. S-au pierdut și se vor pierde multe locuri de muncă. De aceea, consider că pentru a reduce din efectele crizei, Consiliul Județean va trebui să înființeze un birou unic care să se ocupe de atragerea investitorilor, care să aibă capacitatea de a gestiona relația între antreprenori și autoritățile locale. Avem nevoie de o abordare proactivă, iar dacă se va gestiona eficient situația, criza COVID se poate transforma într-o oportunitate pentru noi”, a declarat deputatul Tudor Benga.
Pe de altă parte, Benga susţine că vor trebui accelerate marile proiecte ale Braşovului, în care Consiliul Judeţean fie este principalul coordonator, fie care un cuvânt de spus. Iar exemplele sale sunt Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav şi noul spital al Braşovului, care trebuie să fie o prioritate a viitoarei administraţii judeţene.

Alianţa USR PLUS deschide lista pentru Consiliul Judeţean cu „francezul din Cobor”

- Advertisement -

Erwan Joliff, francezul stabilit în comuna Ticuş, satul Cobor din judeţul Braşov, este cel care deschide lista Alianţei, pentru Consiliul Judeţean. Joliff spune că a ales să candideze pentru a susţine, la nivel de judeţ, dezvoltarea unui program pentru extinderea serviciilor de intrvenţii de urgenţă, inclusiv medicale, în zonele mai îndepărtate şi chiar izolate ale Braşovului. „Francezul din Cobor” este cel care a pus bazele, unei unităţi de intervenţii în situaţii de urgenţă la Ticuş, care operează şi în localităţile din jur. El candideză şi la funcţia de primar în comuna în care şi-a stabilit domiciliul şi spune că dacă ar fi să iasă primar la Ticuş, ar alege această funcţie, în defavoarea unui loc în Consiliul Judeţean, întrucât Ticuşul, cu toate satele sale, au nevoie o altfel de administraţie, care să schimbe ceva în viaţa cetăţenilor.
Locul al doilea pe lista pe care Alianţa o propune pentru Consiliul Judeţean este antreprenorul Zoltan Szenner, al cărui proiecte pentru Braşov vizază, în primul rând, o dezvoltare organizată a turismului. El propune un plan de management de turism, crearea unui brand real al Braşovului şi promovarea lui şi o agendă unitară de evenimente.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE