1.7 C
Braşov
Acasă Sanatate Coronavirusul rămâne în nasul copiilor până la trei săptămâni

Coronavirusul rămâne în nasul copiilor până la trei săptămâni

Copiii pot purta coronavirusul în nas până la trei săptămâni, potrivit unui studiu din Coreea de Sud, relatează BBC.
Studiile anterioare au descoperit că vasta majoritate a copiilor cu virus au simptome ușoare sau deloc.Dar aceste descoperiri au pus în lumină întrebări fără răspuns cu privire la cât de mult transmit copiii virusul celorlalți. Studiul evidențiază rolul distanțării fizice și a bunei igiene în timp ce copiii se întorc la școală.Președintele Royal College of Paediatrics and Child Health, profesorul Russel Viner, explică faptul că există trei întrebări cu privire la copii și Covid-19: Iau copiii virusul? Cât de grave sunt simptomele? Transmit virusul către ceilalți?

Copiii sub 12 ani sunt mai feriți

În timp ce știm cu siguranță ca virusul nu ocolește copii și că aceștia se pot infecta, Viner spune că datele furnizate de testele de anticorpi sugerează că ei ar putea fi mai puțin susceptibili la a se infecta decât adulții – în special copiii sub 12 ani.
Cercetătorii sunt foarte încrezători că este mai puțin probabil ca aceștia să se îmbolnăvească decât adulții dacă se infectează, în timp ce mulți nu au niciun simptom. Acest lucru este confirmat de un studiu britanic publicat vineri. În schimb, în ceea ce privește a treia întrebare, nu prea există informații, iar studiul sud-coreean vizează tocmai puterea de transmitere a copiilor. Studiul, bazat pe 91 de copii, a descoperit că chiar și printre cei cu foarte puțin simptome sau fără, virusul poate fi găsit în probele luate chiar și după trei săptămâni.

O dilemă

Faptul că au virus detectabil în nas sugerează că sunt capabili să îl transmită. Odată ce au fost identificate și izolate cazurile, pacienții au fost testați în repetate rânduri până când virusul a dispărut.
Pe de altă parte, doar pentru că virusul este găsit în nasul copiilor nu înseamnă neapărat că ei transmit la o rată asemănătoare ca a adulților.
Dr. Roberta DeBiasi, șeful secției de boli de copii de la Children’s National Hospital in Washington DC, a spus că ar fi „ilogic să credem că copiii nu au niciun rol în transmitere” având în vedere că ei sunt purtători ai virusului. Dar profesorul Calum Semple, de la University of Liverpool, a spus că „prezența materialului genetic al virusului în probele luate din tractul respirator nu este echivalentă cu transmiterea, mai ales la oamenii care nu au simptome importante, precum tusea și strănutul”.

…și o concluzie

Logica spune că atât copiii, cât și adulții, oameni cu simptome ușoare sau fără – care nu tușesc și nu proiectează virusul în aer – sunt probabil mai puțin infecțioși, iar copiii în general reprezintă cazuri ușoare. Dar numărul mare de asimptomatici ar putea în continuare să aibă un efect notabil asupra rate de infectare.Viner subliniază că menținerea școlilor închise presupune riscuri pentru dezvoltarea, educația și sănătatea mentală a copiilor.
În timp ce riscul exact pe care îl presupun copiii rămâne o întrebare deschisă pentru moment, găsirea unui răspuns va fi vitală pentru controlarea viitoarelor focare.
DeBiasi crede, pe de altă parte, că minorii ar putea avea un rol important în facilitarea transmiterii infecției în comunități.

Cele mai populare

COMUNICAT DE PRESĂ: Anunț finalizare proiect „Creșterea competitivității societății Atolis SRL prin achiziția de active”

Data publicării: 21.01.2021 Societatea Atolis SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Cresterea competitivitatii societatii Atolis SRL prin achizitia de active”, Cod MySMIS: 131169. Proiectul „Creșterea...

La Brașov, niciun loc liber pentru vaccinare în următoarele trei săptămâni

l În 31 de județe din țară, printre care și Brașov, a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport...

8 brașoveni au murit în ultimele 3 zile din cauza COVID

Incidența cumulată a cazurilor confirmate de COVID-19 la mia de locuitori pentru ultimele 14 zile în județul Brașov, calculată de Direcția de Sănătate Publică,...

Invitație la Muzeul de Artă, proaspăt redeschis

l Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan, îi invită pe brașoveni la Muzeul de Artă, care nu a mai primit vizitatori luni la rând...

COMENTARII RECENTE

Murdărie mai repede decat curatenie on Zile de iarnă: Cum se curăță zăpada în Brașov
tudor dimulescu on S-a întâmplat la 21 decembrie