13 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMereu în gardă: 252 de brașoveni cu coronavirus sunt internați în spitale

Mereu în gardă: 252 de brașoveni cu coronavirus sunt internați în spitale

• La Brașov au fost înregistrate ieri 33 de noi cazuri de coronavirus
La Brașov au fost înregistrate ieri 33 de noi cazuri de coronavirus. În total, de   începutul pandemiei, numărul îmbolnăvirilor a fost în județul Brașov de 4552. Numărul pacienților cu teste pozitive la infecția cu SARS-CoV-2, care au fost de acord să se autoizoleze la domiciliu a trecut de 420 în acest weekend. A scăzut, în schimb, numărul pacienților infectați care se află internați în spitale, astfel încât se poate spune că presiunea pe sistemul medical a mai scăzut în ultimele zile.

3.670 de pacienți au fost declarați vindecați

Potrivit datelor puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică Brașov, până acum, dintre persoanele infectate în județul Brașov cu noul coronavirus, 3.670 au fost declarate vindecate. 252 de pacienți se află și acum internați, în spitale, dintre care cinci la terapie intensivă, iar 424 de persoane care au un test pozitiv de COVID, care care sunt asimptomatice sau prezintă forme ușoare ale bolii, s-au autoizolat la domiciliu și sunt monitorizate de la distanță de medicul de familie sau de inspectorii DSP. De asemenea, în weekendul tocmai încheiat, 589 de persoane din județul Brașov se aflau în carantină la domiciliu. Deocamdată, nu a fost nevoie de carantină instituționalizată nicăieri în județ.

154 de infectați cu SARS-CoV-2 au murit

De la debutul perioadei pandemice, în tot județul Brașov au decedat 154 de persoane purtătoare de SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, Instituția Prefectului solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și evtarea deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Amintim că este în vigoare Hotărârea nr.18/29.07.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, prin care se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Brașov. De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului Brașov, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și pe toate arterele pietonale intens frecventate și în alte zone aglomerate.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române