-1.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovŞcolile braşovene vor avea şi în acest an catalogul electronic

Şcolile braşovene vor avea şi în acest an catalogul electronic

Școlile și liceele din Brașov au, pentru al doilea an la rând, un „catalog electronic“ cu toate instrumentele de management și raportare a situației școlare. Primăria Braşov a anunţat continuarea proiectului „NoteInCatalog“, o platformă electronică mai largă, care, dincolo de faptul că permite părinților să aibă acces direct la notele copiilor lor și la situația prezenței acestora, le oferă și unităților școlare, inspectoratului școlar și primăriei instrumente de lucru pentru gestionarea unitară şi coerentă a învățământului din Brașov, cu atât mai mult cu cât, în situația actuală, instrumentele electronice de lucru sunt tot mai necesare inclusiv în învățământ.

Trei module noi ale platformei electronice, în acest an şcolar

Față de proiectul-pilot de anul trecut, în acest an şcolar aplicația va include trei module noi. Primul este o bibliotecă virtuală, care va permite profesorilor să adauge titluri și linkuri către titluri, iar elevilor să acceseze aceste informații. Modulul „Orar“ va permite profesorilor sau secretariatului să definească orarul la clase, care va putea fi vizualizat atât de elevi, cât și de părinți. Modulul de teme va permite profesorului să trimită o temă în format text, fișier sau fotografie și va permite elevului să trimită retur rezolvarea temei, de asemenea în format text, fișier sau foto. Mai mult, modului va permite profesorului și un sistem de notare a temelor primite.

23 de şcoli au utilizat catalogul electronic anul trecut

Anul trecut, platforma a fost utilizată de 23 de unități școlare din Municipiul Brașov, totalizând 19.550 de elevi. Au fost conectați în aplicație 1.341 de profesori, și peste 10.400 de părinți, dintre care 9.275 prin intermediul aplicației mobile și 1.225 prin intermediul aplicației web. În anul școlar 2019-2020 au fost trecute 542.363 note, prin intermediul aplicației NoteInCatalog, 184.726 absențe și 15.366 mesaje au ajuns la părinți mai repede, contribuind astfel la creșterea performanței elevilor, la scăderea absenteismului și la o mai bună comunicare între școală și părinți. Reamintim că platforma elctronică a fost implementată de SC Royalbit SRL şi permite generarea diferitelor tipuri de rapoarte şi statistici, de la cea referitoare la elevii cu situație neîncheiată – filtru pe semestru și unitate, la situația absențelor dintr-o clasă, motivate și nemotivate, pe semestru sau situația statistică pe clasă, pe medii, elevi înscrişi/retraşi/transferaţi/exmatriculaţi.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE