17.2 C
Braşov
AcasăNationalLudovic Orban: teatrele, cinematografele şi restaurantele în spații închise se redeschid de...

Ludovic Orban: teatrele, cinematografele şi restaurantele în spații închise se redeschid de la 1 septembrie

Teatrele, cinematografele şi restaurantele îşi pot relua activitatea în spații închise, începând cu 1 septembrie, a anunțat premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței Guvernului de ieri. „De la 1 septembrie vom permite reluarea activității spectacolelor și concertelor în spații închise, în cinematografe, în teatre”, a spus Orban.
Acesta a precizat că va fi luată decizia în Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care va fi transformată, apoi, în hotărâre, pentru deschiderea activităților culturale în interior și a restaurantelor, de la 1 septembrie.
Hotărârea va fi transpusă în hotărâre de guvern până la data de 1 septembrie, a mai spus Orban. „Vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise de la data de 1 septembrie. E vorba despre spectacole, teatru, concerte, cinematografe”, a afirmat premierul.
Acesta a precizat că va fi nevoie și de un ordin comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății, care ar urma să fie pus în dezbatere publică de vineri.
În privința activităților de servire a mesei în spații închise, va fi necesar un ordin comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei și ANVSA. „Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări”, a mai spus Orban.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române