19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPare gata, dar nu e: Spitalul modular va primi pacienți abia „din...

Pare gata, dar nu e: Spitalul modular va primi pacienți abia „din prima jumătate a lunii septembrie“

• Paturile sunt așezate la locul lor, complet echipate şi „ca scoase din ţiplă”, dar nu există personal
Amenajarea secţiei modulare de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Judeţean a fost finalizată însă paturile nu vor utilizate în următoarele zile. În ciuda faptului că anterior, conducerea spitalului şi conducerea Consiliului Judeţean vorbeau despre finalizarea la 21 august a secţiei modulare şi dotarea ei cu echipamente şi personal până la finele lunii, acum termenul s-a mai amânat puţin. Ieri, la sosirea premierului Ludovic Orban, care a inspectat secţia, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, dr. Cătălin Mişarcă, a declarat că secţia va deveni funcţională „în prima parte a lunii septembrie”. „Eu cred, să fim realişti, că în prima parte a lunii septembrie va fi funcţională. Să dau o dată fixă nu ar fi un lucru bun acum”, a mai spus dr. Cătălin Mişarcă.

- Advertisement -

Secţia modulară este gata, dar nu poate fi pusă încă în funcţiune

Secţia modulară de ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care va prelua pacienţii cu forme grave şi severe de COVID, arăta ieri impecabil. Amenjararea a fost finalizată, dotările erau puse la punct, cu excepţia curţii, unde trebuie să se mai finalizeze unele mici detalii. Nu se ştie dacă acest lucru s-a întâmplat în aşteptarea vizitei primului-ministru Ludovic Orban, a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi a altor doi miniştru din Cabinet. Cert este că toate cele 28 de posturi (paturi) din secţie erau complet echipate şi „ca scoase din ţiplă”. „Unitatea modulară este finalizată, toate instalaţiile sunt funcţionale la această oră. Urmează mici detalii, care ţin de partea medicală – să facem probele pe aparate şi diverse reglaje. Am primit ceea ce am cerut de la Minister – ventilatoare, injectomate, infuzomate, pe care le vom putea folosi alături de ceea ce deja aveam noi. În câteva zile, tehnic totul va fi gata. Toate posturile vor fi funcţionale: atât cele 14 pentru terapie intensivă, cât şi cele 14 pentru terapie intensivă intermediară”, spunea ieri dr. Cătălin Mişarcă.

Un singur lucru lipseşte: personalul

- Advertisement -

Un singur lucru lipseşte pentru punerea în funcţiune a modularului: personalul. În prezent, dacă vrea să pornească activitatea aici, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov ar trebui să lucreze cu persoanalul din alte secţii. „Partea de personal este acum o problemă. S-a aprobat mărirea schemei de personal şi vom scoate noile posturi la concurs”, spunea ieri directorul medical al Spitalului Judeâean. La câteva ore distanţă, purtătorul de cuvânt a anunţat că posturile respective – în număr de 68, au fost scoase la concurs, iar luni este ultima zi de depunere a candidaturilor. Din cele 68 de posturi aprobate de Consiliul Judeţean Braşov pentru mărirea schemei de personal a spitalului, şapte sunt pentru medici, 36 pentru asistente şi 24 pentru infirmiere. Până la rezolvarea acestei chetiuni vor mai trece în jur de două săptămâni, astfel că anunţata punere în funcţiune a secţiei modulare nu se va întâmpla decât pe la jumătatea lunii viitoare. O recunoaşte chiar şi directorul medical al Spitalului Judeţean: „Eu cred, să fim realişti, că în prima parte a lunii septembrie va fi funcţională. Să dau o dată fixă nu ar fi un lucru bun acum”, a declarat dr. Cătălin Mişarcă.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina