21.3 C
Braşov
AcasăNationalPentru a menţine locurile de muncă: România ar putea primi un împrumut...

Pentru a menţine locurile de muncă: România ar putea primi un împrumut de 4 miliarde euro din partea UE pentru șomaj tehnic

Comisia Europeană a înaintat o serie de propuneri pentru acordarea unui sprijin financiar (sub formă de împrumut) în valoare de 81,4 miliarde euro către 15 state membre, pentru atenuarea consecinţelor economice generate de pandemia de coronavirus. Din această sumă, 4 miliarde euro vor reveni României, pentru a acoperi cheltuielile legate de finanţarea sistemelor naţionale de şomaj tehnic, în principal. Comisia Europeană ajută 15 state membre pentru acoperirea cheltuielilor șomajului tehnic.
Astfel, Comisia propune Consiliului să aprobe acordarea de sprijin financiar pentru 15 state membre: România: 4 miliarde euro, Bulgaria: 511 milioane euro, Cehia: 2 miliarde euro, Grecia: 2,7 miliarde euro, Spania: 21,3 miliarde euro, Croaţia: 1 miliard euro, Italia: 27,4 miliarde euro, Cipru: 479 de milioane euro, Letonia: 192 de milioane euro, Lituania: 602 milioane euro, Malta: 244 de milioane euro, Polonia: 11,2 miliarde euro, Belgia: 7,8 miliarde euro, Slovacia: 631 de milioane euro, Slovenia: 1,1 miliarde euro.
„Aceste împrumuturi vor ajuta statele membre să facă faţă creşterilor bruşte ale cheltuielilor publice pentru menţinerea locurilor de muncă. Mai exact, împrumuturile respective vor ajuta statele membre să acopere costurile legate direct de finanţarea sistemelor naţionale de şomaj tehnic şi a altor măsuri similare puse în aplicare ca răspuns la pandemia de coronavirus, în special pentru lucrătorii independenţi”, precizează Comisia Europeană în cadrul propunerilor. „Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a menţine locurile de muncă şi mijloacele de subzistenţă. Facem astăzi un pas important în această direcţie: la doar patru luni după ce am propus crearea Instrumentului SURE, Comisia propune acordarea a 81,4 miliarde euro din cadrul acestuia pentru a contribui la protejarea locurilor de muncă şi a lucrătorilor afectaţi de pandemia de coronavirus în întreaga UE. SURE este un simbol clar al solidarităţii în faţa unei crize fără precedent. Europa este hotărâtă să protejeze cetăţenii”, a declarat și preşedinta CE, Ursula von der Leyen.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE