19.1 C
Braşov
AcasăSportThe end: Marian Constantinescu și-a agățat ghetele în cui

The end: Marian Constantinescu și-a agățat ghetele în cui

• Atacantul brașovean și-a încheiat cariera de fotbalist la Corona Brașov, club unde își va începe meseria de antrenor la echipa U19
Fotbalistul Marian Constantinescu a împlinit recent 39 de ani. A promovat cu Corona Brașov în Liga a 3-a, dar nu va continua ca fotbalist.

- Advertisement -

„Mai puteam juca“

Chiar dacă fizic ar mai fi putut face față nivelului Ligii a 3-a, unul modest în ultimii ani, lui „Costică“ i s-a sugerat că ar fi momentul să se retragă.
Pentru că cei de la Corona vor să întinerească echipa, același drum îl vor avea și ceilați doi veterani din lot, fundașul Rareș Forika, dar și Mugurel Buga. „Sincer mai puteam juca la acest nivel. Eu am fost și sunt un profesionist. Acum, dacă cei de la Corona au considerat că nu îi mai pot ajuta ca fotbalist eu ce pot spune. Nu le pot reproșa nimic, asta e viața….Consider că mi-am făcut datoria, am venit cu sufletul deschis, le mulțumesc și acum începem un nou proiect. Este un moment dificil din viața mea, dar când m-am apucat de fotbal știam că, la un moment dat, va scrie ca la finalul unui film: the end“, povestește Marian Constantinescu.

Modelul de antrenor voi fi eu!

- Advertisement -

Pentru că deține licența A de antrenor de câțiva ani buni, cei de la Corona i-au propus lui Constantinescu să preia echipa U 19 a clubului. Va fi prima experiență ca antrenor, meserie unde a mai activat câteva luni, acum doi ani când a fost secundul lui Eric Lincar la Turris Turnu Măgurele.„Încerc în această meserie de antrenor ca modelul său fiu eu. Bineînțeles că trebuie să mă informez foarte bine și să pun în practică ce am acumulat în perioada ca fotbalist pentru că am lucrat cu o mulțime de antrenori de valoare, Răzvan Lucescu, Gică Hagi sau Cosmin Olăroiu. Mi-au rămas în minte anumite antrenamente, mentalitate, strategii…“, a spus antrenorul de acum, Marian Constantinescu.

Lacrimile retrogradării

În 2015, Marian Constantinescu a oferit imaginea anului în fotbalul românesc: a plîns în hohote după retrogradarea Braşovului. Acum, după 5 ani de la acel episod, Constantinescu spune că durerea a fost mare. „Durerea a fost mare pentru mine la finalul acelui meci. Era o retrogradare, iar eu venisem în 2015 la FC Brașov pentru a-mi încheia cariera de antrenor la echipa unde începusem fotbalul de performanță. Lacrimile acelea au fost ale unui om care l-a durut retrogradarea. Nu judec pe nimeni, nu țin ranchiună față de nimeni. Atunci, la 35 de ani, am avut 6 oferte de a continua ca fotbalist în Liga I, de la Viitorul lui Hagi, de la Dinamo, de la Poli Iași, iar în final am ales Chiajna“, a spus fostul fotbalist al stegarilor.

„FC Brașov va rămâne mereu în sufletul meu“

De fapt, pentru Marian, FC Brașov a fost mereu echipa cu lumini și umbre. „La FC Brașov am făcut pașii spre fotbalul de performanță. Aici la debutat în Liga I, dar după un singur meci, pentru că atunci cei din conducerea clubului nu știau să aprecieze jucătorii tineri, am fost nevoit să plec . M-am reîntors în 2008, am pus umărul la promovare și iar am primit o palmă de la club și am fost îndepărtat. M-am întors în 2015, din păcate am prins un an foarte greu, cu multe probleme, cu salarii neplătite cu lunile și în final am retrogradat. Se pare că tot eu sunt înjurat de fanii lui FC Brașov, însă ei nu știu prin ce am trecut eu. Cu toate acestea, FC Brașov va rămâne mereu în sufletul meu. Nu știu dacă sunt eu în măsură să spun cauzele care au dus la acest dezastru. Totuși, nu pot să nu observ că alte echipe cu mare tradiție care au falimentat, au reușit să renăscă, așa cum s-a întâmplat cu Rapidul sau cu FC Argeș. Așa sper și eu ca FC Brașov să renască. Ne dorim din tot sufletul ca Brașovul să renască în fotbal, dar trebuie să înțelegem să facem o echipă peste noapte e greu. Doar oamenii care nu se pricep la fenomen cred că poți face un copil iar acesta să atingă majoratul imediat. Nu este posibil. Acum este proiectul acesta de la Corona, un proiect de mulți înjurat și contestat, dar eu cred că este posibil, în viitor, ca în Liga I să se numească FC Brașov“, a spus Marian Constantinescu.

Apreciat la Piatra Neamț

În Liga I, Marian Constantinescu a debutat la FC Brașov, dar cel mai mult a jucat la Ceahlăul lui „Pinalti“ Ștefan, un tip influent în fotbalul românesc al anilor 2000. „La Ceahlăul am stat 4 ani de zile, am fost și căpitan de echipă și acolo am simțit că sunt apreciat cu adevărat. În cariera mea am avut momente frumoase și la FC Brașov, echipă care a fost și va rămîne mereu în sufletul meu, dar și la Poli Timișoara.“

Despre Pinalti, Iancu și Neculaie

În Liga I, Constantinescu a lucrat cu mai mulți grei ai fotbalului românesc din anii 2000: Gheorghe Ștefan, Marian Iancu sau Ioan Neculaie. Deși aceștia sunt cosiderați mai degrabă personaje sinistre din perioada în care fotbalul era condus de Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, Constantinescu crede că toți acești patroni care au investit în cluburi iubesc cu adevărat fotbalul. „Oamenii care bagă bani în fotbal iubesc fotbalul și iubesc fotbaliștii care își fac treaba. „Pinalti“ Ștefan este un tip special, un om care niciodată nu mi-a întors spatele, asfel că am colaborat excelent cu dânsul în calitate de căpitan al echipei. E adevărat că Neculaie era un tip mai dificil, dar, mereu, când am fost să discut despre fotbal cu dânsul lăsa totul departe. La fel și Timișoara cu Marian Iancu. Atunci cânt tu ca fotbalist îți faci treaba pe teren ușa îți era deschisă la ei“, a spus fostul fotbalist brașovean.

Nu a urcat în trenul de Ucraina

Un mare regret al lui Constantinescu este ratarea unui transfer important în Ucraina. „În fotbal ca și în viață ai nevoie de șansă. Regretul meu este că în 2009 am fost aproape de un transfer în Ucraina. Poate a fost un tren în care nu am reușit să urc. Un alt regret este că nu am reușit să-mi închei cariera la FC Brașov“, a spus Marian Constantinescu. Alte regrete nu are și o spune direct: „Atât am putut ca fotbalist, am fost un tip serios, muncitor“.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina