10.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPoate peste 4 ani: Doi dinozauri politici mai puțin pe listele de...

Poate peste 4 ani: Doi dinozauri politici mai puțin pe listele de candidați

• Aristotel Căncescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, care se mai dorea o dată șef, și Toma Dorel, de 24 de ani primar al Ghimbavului, au fost trași pe linie moartă de decizia instanței pentru neregului în listele cu semnături
Doi dintre „dinozaurii” politicii locale au fost opriți din cursa alegerilor locale la sfârşitul săptămânii trecute, prin decizii definitive ale instanţei. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, care ar fi dorit să candideze din partea ALDE pentru încă un mandat la șefia Deliberativului Judeţean a obţinut o sentinţă defavorabilă şi din partea Curţii de Apel, care a considerat că o mare parte din semnăturile de susţinere depuse la Biroul Electoral Judeţean nu sunt valabile. În aceeaşi situaţie se află şi primarul oraşului Ghimbav, care după 24 de ani în care n-a dat drumul la frâie este pus „pe liber” tot de instanţă, care a constatat şi în cazul său aceeaşi deficienţă.

- Advertisement -

Dorel Toma, trimis acasă şi după apel

După cum a scris Monitorul Expres, vineri, primarul oraşului Ghimbav, Dorel Toma, a obţinut o sentinţă defavorabilă din partea Judecătoriei, care a admis contestaţia depusă de doi candidaţi PNL şi unul de la Partidul Verde ce au arătat că o mare parte din semnăturile depuse de edilul ghimbăşean sunt „în alb”. Adică, de pe ele lipseşte tocmai numele candidatului. Dorel Toma a făcut apel la această decizie, însă instanţa superioară a constatat şi ea că respectivele tabele de susţinere sunt pentru PSD, nu pentru PSD şi candidatul său la primăria oraşului. Mai mult, se pare că printre semnăturile de susţine înregistrate la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 5 din Ghimbav erau şi unele adunate încă din luna iulie, în contextul în care PSD l-a numit pe Dorel Toma candidat la Primăria Ghimbav, din parea social-democraţilor, abia pe 6 august. Astfel, Tribunalul Braşov nu a făcut decât să respingă apelul lui Dorel Toma şi să menţină decizia Judecătoriei, care a admis contestaţia PNL şi a Partidului Verde, împotriva hotărârii prin care Biroul Electoral Local admitea candidatura lui Dorel Toma.

Probleme pe listele ALDE pentru Căncescu

- Advertisement -

O speţă similară s-a înregistrat şi în cazul lui Aristotel Căncescu, propus de ALDE pentru Consiliul Judeţean Braşov. Biroul Electoral Judeţean a constatat deficienţa şi a respins din prima dosarul lui Căncescu. Tribunalul a menţinut decizia BEJ, respingând contestaţia depusă de ALDE, iar Curtea de Apel nu a făcut decât să respingă, din nou, apelul depus de partid. Astfel, şi Aristotel Căncescu iese din cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Se menţine însă în „cărţi”, atât pentru un loc în Consiliul Judeţean, ocupând primul loc pe lista de candidaţi a ALDE, cât şi pentru un loc în Consiliul Local al municipiului Braşov, ocupând locul 2 pe lista de candidaţi, după Gheorghe Ialomiţianu. De altfel, se pare că plasarea sa pe această poziţie în lista pentru Consiliul Municipal a creat mult „deranj” în partid. Fostul consilier local Radu-Iov Constantin, fost PNL şi PMP şi trecut cu puţin timp înaintea precampaniei la ALDE, a trecut pe la partid şi a cerut invalidarea listelor cu semnături de susţinere adunate de el. Potrivit unor surse, fostul consilier local reclamă că a fost „înşelat”, el ştiind că va ocupa locul 2 pe lista pentru Consiliul Municipal. De altfel, după înregistrarea la Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Braşov, a candidaţilor ALDE, Radu-Iov Constantin a cerut să fie şters de pe lista pe care el ocupa abia locul 6.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina