25.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDin 7 septembrie: Cadrele medicale de la cabinetele şcolare revin „la bază”

Din 7 septembrie: Cadrele medicale de la cabinetele şcolare revin „la bază”

• Până acum, medicii şi asistentele din şcoli au lucrat cu detaşare la DSP Braşov
• Primăria Braşov pregătește deschiderea în condiţii cât mai aproape de normal a anului şcolar, deşi nu există deocamdată date certe transmise de Ministerul Educaţiei
Din 7 septembie, cadrele medicale din cabinetele şcolare, care pe perioada pandemiei au fost detaşate la Direcţia de Sănătate Publică, pentru diferite activităţi anti-covid, vor reveni „la bază”. Viceprimarul municipiului Braşov, Costel Mihai a anunţat că a purtat deja o discuţie în acest sens cu directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau, şi a solicitat acest lucru, în contextul în care există semnale de la Ministerul Educaţiei că în septembrie anul şcolar va începe la data stabilită, cu copiii care să vină în clase.

- Advertisement -

Există doar „unele semnale din partea Ministerului Educaţiei”

Reprezentanții Municipalității spun că „există unele semnale din partea Ministerului Educației că școala se va deschide în septembrie, cu venirea elevilor în clase”. De aceea, au fost purtate deja discuții cu DSP Brașov, pentru ca asistentele și medicii școlari detașați pe timpul vacanței la această instituție, pentru a ajuta la anchetele epidemiologice, să revină la unitățile de învățământ, pentru pregătirea anului şcolar şi stabilirea circuitelor elevilor. „Mergem pe varianta că se vor deschide şcolile la data stabilită, în condiţii cât mai aproape de cele normale. Acestea sunt şi semnalele dintre Ministerul Educaţiei şi este posibil ca ei să paseze responsabilitatea organizării, către noi. Rugmintea mea către autorităţile naţionale este să primim cât mai repede normele metodologice pentru organizarea anului şcolar, fiindcă noi le vom pune în aplicare pentru a asigura condiţii cât mai sigure de începere a anului şcolar. Am avut discuţii deja cu dr. Andrea Neculau, directorul DSP Braşov, pentru ca acele cadre medicale de la unităţile de învăţământ- asistente şi medici care au fost detaşaţi la începutul perioadei pandemice la instituţia de sănătate a judeţului, să revină la cabinetele de bază pentru a pregăti începrea anului şcolar, iar acest lucru se va întâmpla din 7 septembrie”, a declarat Costel Mihai, viceprimarul municipiului Braşov.

După peste 35 de solicitări, posturi noi în cabinetele şcolare?

- Advertisement -

În paralel, viceprimarul spune că există posibilitatea ca după mai mulţi ani în care Braşovul a solicitat de la Ministeru Sănătăţii majorarea numărului de angajaţi în sistemul cabinetelor şcolare, acest lucru să se întâmple, în sfârşit. „La sfârşitul lunii iulie am solicitat din nou ministerului să dea curs cererii pe care am tot transmis-o în ultimii ani, pentru suplimentarea numărului de posturi în unităţile medicale şcolare. După patru ani şi peste 35 de solicitări, din surse neoficiale, se pare că ministrul Sănătăţii îşi va da acordul, de data aceasta, având în vedere situaţia sensibilă prin care trecem”, a declarat Costel Mihai.

Rectificare bugetară pentru pregătirea anului şcolar

Până la jumătatea lunii septembrie, Municipalitatea va face pregătirile pentru începerea, în condiţii cât mai bune a şcolii, deşi în acest moment nu există o ideea foarte clară cum se vor âine cursurile. „La şedinţa de consiliu local am pus bani de rezervă pentru achiziţionarea de materiale sanitare dezinfectante, măşti şi am luat în calcul inclusiv achiziţionarea unor dispozitive electronice pentru susţinerea cursurilor la distanţă sau, dacă va fi cazul, a unor module în care se pot organiza clase noi temporare. Zilele trecute i-am solicitat domnului Tripşa, de la IŞJ (inspectorul şcolar general al judeţului Braşov, n.n), o situaţie la zi cu numărul de elevi şi cadre didactice pentru a putea face o estimare. În paralel dăm facem achiziţii de dezinfectant. Dar în final este foarte important modul în care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei vor stabili redeschiderea unităţilor de învăţământ. În momentul acesta nu avem chestiuni certe”, declarat viceprimarul Costel Mihai. Acesta a adăugat, în schimb, că lucrează în prezent şi cu un reprezentant al Băncii Mondiale pe Educaţiei la o simulare, în ceea ce priveşte deschiderea şcolilor din municipiu, în condiţii optime.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ