15.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCinci oferte pentru amenajarea Căminului pentru persoane fără adăpost

Cinci oferte pentru amenajarea Căminului pentru persoane fără adăpost

Cinci ofertanți doresc să realizeze lucrările de amenajare a Căminului pentru persoane fără adăpost din Strada Panselelor nr 23, scoase la licitație de primărie. Eren Cons SRL, Asocierea dintre Har&H SRL și Romfit Group SRL, firma italiană Manelli Impresa, SC Center Akces Comserv SRL și Stadi Design SRL sunt firmele care au depus oferte pentru a reabilita clădirea care aparținea fostului Liceu Astra. Comisia de licitație a constatat astăzi că ofertanții au depus garanția de participare, iar în continuare se va desfășura evaluarea dosarelor și analiza propunerilor tehnice. „Sunt cinci oferte care au fost depuse la această licitație, vom derula în continuare procedurile, vom vedea care este cea mai bună ofertă și sper să nu avem contestații care să ne întârzie. Este un imobil care trebuia reabilitat neapărat, important este că am reușit să ajungem la această fază, să avem oferte, și este un lucru bun că avem un număr mare de ofertanți, pentru că vom avea de unde să selectăm“, a declarat primarul George Scripcaru.

- Advertisement -

Ar trebui să fie gata într-un an

Căminul pentru persoane fără adăpost de pe strada Panselelor ar trebui să devină functional în 12 luni de la atribuirea contractului. Principalele lucrări ce vor fi executate constau în   desființarea pereților interiori din zidărie conform propunerii de arhitectură, demolarea parțială a unor parapete ale golurilor de tâmplărie exterioară, dezafectarea tuturor instalațiilor și echipamentelor existente în imobil, reconfigurarea golurilor de tâmplărie exterioară, recompartimentarea spaţiului interior cu pereţi din zidărie de umplutură în grosime de 12 cm și 15 cm și pereți din gipscarton cu grosime de 10 cm şi refacerea instalaţiilor interioare. Trecerea acestora prin plăcile din beton existente se va realiza prin carotare. De asemenea, se vor reface finisajele la nivelul pereţilor, tavanelor și al pardoselilor, se va monta tâmplărie exterioară termoizolantă cu grad ridicat de performanță şi se va face reabilitarea termică completă a clădirii.

Căminul va avea 86 de locuri în camere cu 5 şi 3 paturi

- Advertisement -

Aici va funcţiona un cămin pentru persoane fără adăpost, cu locuri de cazare concentrate într-un adăpost de noapte şi cazare în regim de urgenţă. Căminul va avea spaţiu de triaj, înainte de preluarea persoanelor fără adăpost spre locurile. Căminul se află în vecinătatea Direcției de Asistență Socială a Primăriei, iar prin reabilitarea clădirii vor fi asigurate noile standarde impuse de legislația în domeniul asistenței sociale. Aici va funcționa și un centru rezidențial, astfel că persoanele fără adăpost care au un loc de muncă vor fi cazate pe o perioadă de doi ani, pentru a le putea oferi șansa de a se reintegra în comunitate. În locul actualului centru pentru persoane fără adăpost vor fi amenajate amenaja locuințe sociale. „Obiectivul acestei construcții este de a amenaja un cămin pentru persoane fără adăpost, cu locuri de cazare concentrate într-un adăpost de noapte şi cazare în regim de urgenţă, structurat în spaţiu de triaj şi spaţiu de cazare, prin transformarea căminului școală existent”, spun reprezentanţii Municipalităţii. Parterul imobilului va avea un spaţiu închis şi securizat, prevăzut cu geam de supraveghere, izolator dotat cu pat şi băncuţe, spaţiu pentru păstrarea articolelor de îmbrăcăminte dotat cu dulapuri, băncuţe şi maşină de spălat, sală de mese şi spaţiu de cazare de urgenţă. Etajele se vor amenaja ca spaţii de cazare, grupuri sanitare comune cu cabine de duş diferenţiate pe sexe şi spaţii pentru pregătirea hranei.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina