4.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovŞase rampe de gunoi ilegale la Brașov

Şase rampe de gunoi ilegale la Brașov

• Polițiștii locali de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului au demarat procedurile pentru somarea și sancționarea proprietarilor
Polițiștii locali de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului au demarat procedurile pentru somarea și sancționarea proprietarilor unor terenuri care uşor, uşor s-au transformat în adevărate rampe de depozitare ilegală a deşeurilor. Este vorba despre şase locaţii unde se depozitau în voie atât deşeuri provenite din construcţii, cât şi deşeuri menajere, riscând astfel să se transforme în adevărate focare de infecţie, spun poliţiştii locali care au încercat să clarifice această situaţie cu proprietarii terenurilor respective.

Terenuri aflate la marginea oraşului dar şi în centru

În cauză sunt terenuri situate la marginea orașului, dar și din centrul municipiului, aflate în proprietatea unor persoane fizice sau juridice, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Braşov. În ultma perioadă perioadă, au fost verificate terenuri amplasate pe Șoseaua Cristianului, str. 13 Decembrie, str. Laminoarelor, str. Ciceu și stra. Pictor Luchian. La ultima adresă menționată, proprietarul, în urma discuțiilor cu polițiștii locali, a înțeles care îi sunt obligațiile în ceea ce privește igienizarea terenului, astfel că și-a curățat deja zona. „De asemenea, pe strada 8 Martie s-au început lucrările de ridicare a depozitului ad-hoc de reziduuri. Pentru celelalte locații, în schimb, au fost emise somații în vederea salubrizării, igienizării și securizării zonelor afectate, conform OUG nr.195/2005 privind protecția mediului”, a declarat Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov.

O sancţiune de 3000 de lei l-a „convins” pe un proprietar să-şi salubrizeze terenul

Unul dintre cei somați a fost sanctionat cu 3.000 lei pentru neconformare, însă ulterior și-a ridicat gunoiul de pe proprietate. În celelalte cazuri polițiștii locali monitorizează, iar în cazul în care oamenii nu își salubrizează terenurile vor fi aplicate sancțiunile prevăzute de actul normativ amintit, adică între 3000 și 6000 de lei pentru persoane fizice. Pentru persoanele juridice amenda poate ajunge și la 50.000 lei. „Sunt și cazuri în care polițiștii locali se confruntă cu situații dificile până la identificarea proprietarilor de terenuri/imobile.Una dintre cele mai complicate spețe se referă la cazul imobilului situat pe str. 13 Decembrie și al carui proprietar este o societate comercială înregistrată de un cetățean străin. Sediul social al SC-ului din Brașov a fost executat silit și vândut la licitatie de o instituție bancară, iar asociatul SRL-ului nu mai locuiește în România de mult timp. După îndelungate cercetări, polițiștii locali au trimis somația pe o adresă de mail a societatii din străinătate, care a comunicat faptul că a desemnat un reprezentant juridic ce se va ocupa de rezolvarea problemei”, a mai explicat Anca Lăutaru.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române