13 C
Braşov
AcasăNationalCu cât crește punctul? „Creștem pensiile cu cea mai mare sumă pe...

Cu cât crește punctul? „Creștem pensiile cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii“

• Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat aseară că pensiile vor crește, dar nu a pronunțat nicio cifră
• Surse din guvern spun că pensiile vor crește cu 14%, așa cum anunțase de fapt ministrul, după ședința de Guvern de la începutul lunii august
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat aseară că pensiile vor crește “cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”, în ciuda contextului economic global dificil. „Din primul moment am spus că vom crește pensiile în 2020. Da, le vom crește. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creștere pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, vreodată. PSD niciodată nu a mărit pensiile cu această sumă. În acest context economic global dificil, am reușit să facem acest efort și să creștem pensiile cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii, care se pune în plus la punctul de pensie. Știm cât de importante sunt aceste sume pentru români. Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o țară care să facă astfel de eforturi în plină criză economică. (…) Ar trebui să veniți să vă cereți scuze pentru că i-ați mințit pe români”, a declarat ministrul Cîțu.

„Mai multe scenarii“

Pe 3 august, ministrul Muncii Violeta Alexandru, a anunțat că pensiile vor creşte „cu siguranţă” de la 1 septembrie, fără a preciza însă nici ea procentul de majorare. Ministrul a spus că se fac „mai multe scenarii” în acest sens, adăugând că „pensiile vor creşte cu siguranţă”, pentru că Guvernul îşi dă „seama de nevoile pe care le au pensionarii, de a-şi acoperi toate cheltuielile necesare“.

14%. Atât poate bugetul

Ministerul de Finanțe propunea o creștere de 14 procente a punctului de pensie începând din septembrie după ședința de Guvern de la începutul lunii august. „Decizia finală este una politică. 14%, dacă va fi decizia, o vom acomoda în acest buget și vom merge mai departe. Situația economică este peste așteptări. Economia a răspuns foarte bine. Se va merge pe o creștere a punctului de pensie, bineînțeles eșalonat. Vom crește pensiile cu procentul pe care îl cere legea, dar în altă perioadă”, a declarat atunci Florin Cîțu.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române