5.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovStaţia de asfalt de la Bartolomeu funcţionează fără autorizaţie?

Staţia de asfalt de la Bartolomeu funcţionează fără autorizaţie?

• Viceprimarul Costel Mihai a solicitat ieri Poliţiei Locale şi Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu să verifice şi să sancţioneze conform legii dacă activitatea stației continuă
Viceprimarul Costel Mihai a solicitat ieri Poliţiei Locale şi Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii Naţinale de Mediu să verifice şi să sancţioneze, conform prevederilor legale, firma care deţine staţia de asfalt de la Bartolomeu. Avizul de funcţionare al staţiei de asfalt a expirat pe 10 august astfel că aceasta nu mai avea dreptul legal de a-şi desfăşura activitatea. Cu toate acestea, la data precizată, staţia era încă în funcţiune, spune viceprimarul Costel Mihai.

Viceprimarul spune că, la 10 august, când expira documentaţia, staţia era încă în funcţiune

Societatea care deţine staţia de asfalt a dat în judecată Primăria Municipiului Brașov, la momentul în care administraţia locală a anunţat că refuză să emită un nou aviz, în urmă cu aproape două luni. „Ne-a dat în judecată însă până la soluționarea în instanță, staţia de asfalt nu are drept de funcționare. Cu toate astea, la 10 august, când avizul precedent a expirat, staţia era încă în funcţiune. Am solicitat Poliţiei Locale şi Gărzii de Mediu să verifice starea de fapt şi să intervină, conform legii. Am încredere că discuția pe care am avut-o azi cu comisarul șef al Gărzii de Mediu, Mircea Paraschiv, și cu șeful Poliției Locale, Nicolae Aldea, va rezolva situația și că cele două instituții vor acționa pentru sănătatea comunității din Avantgarden, acolo unde şi eu locuiesc, alături de alţi braşoveni care îşi doresc aer curat”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

APM a respins solicitarea de reautorizare pe acelaşi amplasament de la Bartolomeu

În luna iunie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov a respins solictarea de reautorizare depusă de firma care deţine staţia de asfalt din Bartolomeu. Decizia APM a venit după ce şi Consiliul Local Braşov a dat aviz negativ pentru prelungirea autorizaţiei, pe actualul amplasament. Staţia de asfalt a fost avizată în 2008 pe actualul amplasament, însă între timp, zona locuită s-a extins foarte mult, prin apariţia blocurilor din cartierul Avantgarden-Bartolomeu. „Cartierul a devenit casă pentru pentru multe familii brașovene, stația de asfalt nemaigăsindu-și locul în acest context. Zona în care este amplasată acum staţia este una cu funcţiuni mixte, de locuinţe şi spaţii comerciale, iar activitatea specifică de producere a asfaltului crează un grad mare de discomfort olfactive şi poluare pentru mulţi braşoveni”, a declarant viceprimarul Costel Mihai.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române