12.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMai puțină poluare: Licitație pentru 15 stații de încărcare a mașinilor electrice

Mai puțină poluare: Licitație pentru 15 stații de încărcare a mașinilor electrice

• Primele trei stații, una dublă şi două simple, vor fi montate în Centrul Braşovului
În Braşov vor fi montate încă trei staţii de încărcare a autoturismelor electrice- una dublă şi două simple. Contractul pentru achiziţia acestora a fost adjudecat de asocierea dintre SC Flash Lighting Services SA și SC Ago Project Engineering SRL, pentru suma de 423.114,26 lei fără TVA. Staţiile vor fi amplasate pe bulevardul Nicolae Iorga, în locurile de parcare amenajate special pentru mașinile electrice, care vor fi marcate corespunzător.

Staţiile vor fi amplasate pe str. Nicolae Iorga

Pe lângă staţiile propriu-zise de încărcare, sistemul cuprinde şi camere video de supraveghere, pentru locurile de parcare, cu sistem cu senzori pentru detecţia gradului de ocupare a locurilor, sistem de control al iluminatului public prin realizarea de iluminat adaptiv, integrare cu sistemul de telegestiune al iluminatului public existent şi aplicaţii software pentru fiecare echipament. „Pe str. Nicolae Iorga vom amplasa, în perioada următoare, patru stații de încărcare pentru autovehiculele electrice, după ce am finalizat procedura de achiziție a lor. Astfel, cei care dețin astfel de autoturisme vor putea, în câteva săptămâni, să le încarce gratuit aici, pe locurile special amenajate pentru ei. Pe lângă acestea, avem în derulare, în momentul de față, procedura de achiziție pentru alte 15 stații de încărcare a autoturismelor cu motor electric, stații care vor avea diferite capacități de încărcare, pentru că am luat în calcul tipurile diferite de mașini și de încărcare. Sunt repartizate în mai multe locuri din municipiul Brașov, așa încât să dăm posibilitatea celor care au asemenea autovehicule să poată să le alimenteze din aceste locații. Și acest proiect se încadrează pe ceea ce înseamnă mobilitate și accesibilitate în municipiul Brașov, reducerea poluării, calitatea aerului. Cred că este un lucru necesar pe raza municipiului Brașov, pentru că ne dorim să avem un oraș cât mai puțin poluat, cu energie verde, și foarte dotat din acest punct de vedere“, a declarat primarul George Scripcaru.

Încă 15 staţii, în parcări şi terminale RATBV

Tot în această perioadă a fost finalizată documentația și va fi lansată licitația pentru achiziția altor 15 stații de încărcare, în cadrul unui proiect finanțat de Agenția Fondului pentru Mediu cu aproape 3 milioane de lei, iar Societatea de distribuție a energiei electrice (Electrica), face demersurile necesare pentru instalarea unei stații electrice în fața Teatrului Dramatic. Cele 15 staţii din acest proiect vor fi amplasate în Parcare Regina Maria (4 staţii), Parcare multietajată Poiana de jos (o staţie), Strada 13 Decembrie, zonă terminal RAT (3 staţii), Strada Poienelor, zonă terminal RAT (două staţii), Stadionul Municipal, zonă terminal RAT (3 staţii), Gara Braşov (două staţii). Proiectul are o valoare de 3.298.166,28 lei cu TVA, din care finanțare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu, 2.850.000,00 lei, TVA inclus, respectiv 86,41% din valoarea proiectului.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române