5.8 C
Braşov
AcasăSportFOTBALUL MIC: Așteptând un nou start

FOTBALUL MIC: Așteptând un nou start

• Liga a 4-a Brașov este programată să înceapă pe 22 august, dar sunt șanse mari să fie amânată până la jumătatea lunii septembrie
Liga a 4-a Brașov s-a încheiat cu mult discutatul playoff pentru stabilirea reprezentantei județului la baraj, în urmă cu trei săptămâni, din trei meciuri programate disputându-se efectiv doar unul. Nu mai revenim asupra diferitelor povești din jurul acelei competiții de conjunctură, însă una dintre probleme rămâne „în picioare”: situația epidemiologică în contextul Covid-19 nu este una prea încurajatoare, cel puțin deocamdată. Pe de altă parte, cei implicați în fotbal, la orice nivel, își doresc în bună măsură ca activitățile, competițiile, să se reia, bineînțeles în condiții care să țină cont de pandemie, dar care să și poată fi respectate de orice club.
Asociația Județeană de Fotbal a programat startul noului sezon de Liga a 4-a pe 22 august, dată la care ar urma să înceapă meciurile și în cele trei serii din Liga a 5-a (una brașoveană și două făgărășene), în cazul acestora din urmă cu meciurile din prima etapă a Cupei României. De asemenea, competițiile județene de copii și juniori s-ar relua pe 5 septembrie, potrivit programului afișat pe site-ul AJF Brașov.
Totuși, sunt șanse mari ca toate competițiile să fie amânate până înspre jumătatea lunii septembrie, timp în care s-ar putea rezolva două probleme: ameliorarea evoluției numărului de cazuri noi de coronavirus în țară, dar mai ales stabilirea unui protocol clar pentru desfășurarea    „fotbalului mic” pe perioada unui sezon care, ne așteptăm cu toții, va fi unul de criză.
Astfel, o dată mai realistă pentru startul noului sezon ar fi, din sursele noastre, 12 septembrie. Rămâne de văzut și ce componență va avea Liga a 4-a Brașov, existând semnale că, în loc de 17 formații câte s-au înscris în urmă cu un sezon, să rămână maxim 14.
Amintim că sezonul 2019-2020 al Ligii a 4-a a fost întrerupt după 16 etape, iar pentru desemnarea reprezentantei județului la barajul de promovare în Liga a 3-a a fost ales un playoff între primele trei clasate (Precizia Săcele 43 puncte, Corona Brașov 42 puncte și Colțea Brașov 40 puncte). Corona a învins pe Colțea, iar Precizia nu s-a mai prezentat din cauza unor cazuri de coronavirus, astfel că echipa lui Călin Moldovan s-a calificat la baraj, unde a trecut fără emoții de CS Gheorghieni și CS Ocna Mureș, promovând în Liga a 3-a.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române