9.1 C
Braşov
AcasăSportFOTBAL – LIGA CAMPIONILOR: Campioana și-a aflat primul adversar din Europa

FOTBAL – LIGA CAMPIONILOR: Campioana și-a aflat primul adversar din Europa

• CFR-ul își va începe aventura în preliminariile Champions League în Malta
CFR Cluj va întâlni formaţia Floriana FC, campioana Maltei, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate duminică, la Nyon.
Floriana FC, club fondat în 1894, va găzdui meciul cu CFR, care se va disputa într-o singură manşă, pe 18 sau 19 august, având în vedere prelungirea stagiunii 2019-2020 a competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus.
Floriana a câştigat titlul în sezonul trecut în faţa formaţiei Valletta FC, la o diferenţă de trei puncte, sezonul fiind suspendat în martie după 20 din ele 26 de etape programate.
Floriana a întâlni o singură dată o echipă din România în cupele europene, pe Dinamo Bacău, care s-a impus cu 1-0 şi 6-0 în primul tur al sezonului 1969-70 al Cupei Oraşelor Târguri.
Conform portalului visitmalta.com, cetățenii care merg din România în insulă nu au nevoie să se izoleze la sosire sau să ia alte măsuri legate de pandemia de coronavirus. Malta a avut 1.089 de cazuri de Covid-19 la o populație de 441.000.

Luni, tragerea pentru turul doi

Tragerea la sorți pentru turul II preliminar va avea loc luni, de la ora 13:00. Un aspect important, CFR va continua în Europa League, dacă va fi învinsă în Ligă, indiferent de tur. Clujenii vor intra pe ruta campioanelor, urmând să întâlnească alte echipe eliminate din preliminariile UCL.

Au pierdut deja cinci jucători

Cel de-al treilea titlu consecutiv obţinut de CFR Cluj nu a asigurat şi liniştea. În scurta vacanţă dintre sezoane, antrenorul Dan Petrescu se va ocupa de lista de transferuri şi de ultimele pregătiri pentru noul sezon, care stă să înceapă. După ce s-a tras linie pentru sezonul trecut, clujenii au rămas fără cinci fotalişti, dar numărul poate creşte.
Giedrius Arluskis, Cristi Manea, George Ţucudean, Lacina Traore şi Yacouba Sylla au părăsit deja clubul, iar Dan Petrescu va fi nevoit să se mişte rapid pentru a-şi acoperi locurile libere din lot.
Giedrius Arlauskis s-a înţeles cu Al Shabab, din Arabia Saudită, George Ţucudean a plecat încă de pe 30 iunie, lui Lacina Traore nu i-a mai fost prelungit contractul după meciul cu U Craiova, Yacouba Sylla a plecat pe uşa din dos, deşi a fost adus cu mare fast, în timp ce lui Cristi Manea i-a expirat împrumutul de la Apollon Limassol.
În plus, FC Voluntari negociază cu CFR Cluj pentru păstrarea lui Alexandru Paşcanu, fotbalist care nu a avut loc în lotul lui Dan Petrescu, la începutul sezonului.

Încearcă să aducă alți patru

În acest context, „Bursucul” a anunţat că încearcă să aducă patru fotbalişti liberi de contract, întrucât, surprinzător, CFR Cluj nu dispune de bugetul necesar pentru a transfera pe bani.
În sezonul trecut, CFR Cluj a plătit sume importante pentru fotbalul românesc pentru jucători precum: Alex Paşcanu (600.00 de euro – Leicester), Cătălin Golofca (500.000 de euro – FC Botoşani), Yacouba Sylla (400.000 de euro – Stromsgodset), Andrei Burcă (200.000 de euro – FC Botoşani) sau Denis Ciobotariu (150.000 de euro – Dinamo).

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române