-3.3 C
Braşov
AcasăSportRăspuns final: Liga 1 cu 16 echipe

Răspuns final: Liga 1 cu 16 echipe

• Mult așteptata schimbare a fost aprobată ieri în Ședința de Urgență a Comitetului Executiv al FRF
O decizie așteptată de majoritatea cluburilor din Liga 1, agreată și de FRF și de LPF, a fost adoptată ieri în Şedinţa de Urgenţă a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Astfel, în sezonul 2020/2021, primul eșalon al fotbalului românesc va fi compus din 16 echipe, şi nu 14 ca până acum.
Deși FRF ar fi plănuit trecerea la acest sistem de vara viitoare, situația generată de cazurile de coronavirus, în special cele din lotul lui Dinamo, a dus la imposibilitatea disputării a cinci restanțe ale „câinilor”, astfel că a fost nevoie de o soluție de avarie pentru a încheia sezonul 2019-2020.
Așadar, nicio echipă din playout-ul Ligii 1 nu va mai retrograda direct, iar ultima clasată, Chindia Târgoviște (care s-ar fi aflat, oricum, pe această poziție, în toate scenariile propuse în ultimele zile), va susține barajul de retrogradare/promovare împotriva celor de la CS Mioveni, în datele de 9, respectiv 12 august.
Din Comitetul Executiv de Urgenţă al FRF fac parte Răzvan Burleanu (foto), Gino Iorgulescu şi vicepreşedintele FRF Octavian Goga.

Clasamentul, îngheţat conform ierarhiei actuale

Clasamentul a fost îngheţat conform ierarhiei din acest moment, fără niciun alt calcul diferit de puncte pe care le-au adunat în meciurile disputate până în acest moment: 1.CFR, 2. Craiova, 3. Astra, 4. Botoșani, 5. FCSB, 6. Gaz Metan, 7. Viitorul, 8 Hermannstadt, 9 Sepsi, 10. Clinceni, 11. Voluntari, 12. Poli Iași, 13. Dinamo, 14. Chindia.

Sezon regulat cu 30 de etape, același playoff, playout doar tur

Noul format al campionatului presupune 16 echipe care vor juca în sistem „fiecare cu fiecare”, într-un sezon regulat cu 30 de etape. Apoi, cele 16 echipe vor fi împărţite în două: 6 în play-off, 10 în play-out. În play-off, cele 6 echipe vor juca meciuri tur-retur, în sistem „fiecare cu fiecare”.
În play-out, cele 10 formaţii vor juca o singură manşă, în sistem „fiecare cu fiecare”, urmând a fi stabilite ulterior locurile de disputare al partidelor.
Câştigătorea play-out-ului va juca un meci de baraj împotriva ultimei echipe care a prins locul de cupele europene, cel mai probabil pe terenul formaţiei de play-off, iar câştigătoarea va juca în sezonul viitor al cupelor europene.

La anul ar putea retrograda patru echipe

În sezonul viitor, vor retrograda două echipe, locurile 15 şi 16, în timp ce locurile 13 şi 14 vor susţine meciuri de baraj cu locurile 3 şi 4 din Liga a 2-a. Astfel că există posibilitatea să retrogradeze nu mai puţin de 4 echipe. În formula de până acum, cu 14 echipe, locurile 13 şi 14 retrogradau, iar poziţia a 12-a susţinea baraj de menţinere / promovare cu locul 3 din Liga a 2-a.

Configurația Ligii 1 în 2020-2021

CFR Cluj, Universitatea Craiova, FCSB, FC Botoșani, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaș, FC Viitorul, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Voluntari, Academica Clinceni, FC Hermannstadt, Dinamo București, Poli Iași Chindia Târgoviște/CS Mioveni (se decide la baraj), UTA Arad, FC Argeș (ultimele două promovate direct din Liga a 2-a).

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE