26.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSala Polivalentă va fi construită cu bani de la Guvern

Sala Polivalentă va fi construită cu bani de la Guvern

• Proiectul polivalentei de la Bartolomeu se află pe lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții
Proiectul de construire a Sălii Polivalente a fost inclus în lista proiectelor pe care Compania Națională de Investiții le poate finanța. Astfel, Prin Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice a fost aprobată includerea obiectivului de investiții ,,Complex multifuncțional – Sala polivalentă, municipiul Brașov, județul Brașov” în Lista sinteză a subprogramului ,,Săli de sport” al C.N.I.

- Advertisement -

„Ar însemna o scădere a presiunii pe bugetul local”

Proiectul sălii polivalente de la Braşov se află pe lista-sinteză a CNI, spune primarul şi urmează acum ca Guvernul să emită hotărârea prin care aprobă investiţiile asumate de Companie. „Zilele trecute am primit vestea că ministrul dezvoltării, Ion Ștefan, a aprobat Ordinul prin care Sala Polivalentă a fost inclusă în lista-sinteză a CNI. Este un pas foarte important pentru demararea lucrărilor la această investiție, pentru că dacă nu ești pe această listă, nu poți face pașii procedurali pe mai departe. Urmează o hotărâre de guvern care să aprobe investițiile Companiei Naționale, pe baza acestei liste, iar acest obiectiv foarte important pentru Brașov să fie finanțat. Este o valoare foarte mare, care, dacă va fi suportată de Compania Națională de Investiții, va însemna o scădere a presiunii pe bugetul local foarte importantă. Vorbim aici despre realizarea unui întreg complex și nu doar de construirea unei săli de sport. Sala va fi multifuncțională – pe lângă competițiile sportive de mare anvergură, va permite și organizarea de evenimente – iar zona din jurul sălii va deveni un parc, în care brașovenii și turiștii se pot relaxa sau își pot petrece timpul în mod activ“, a declarat primarul George Scripcaru.

Valoare estimată la peste 355 milioane lei, cu amenajarea zonei din jur

- Advertisement -

Conform documentației întocmite de către SC Dico&Țigănaș – birou de proiectare SRL, capacitatea Sălii Polivalente de la Bartolomeu va fi de 11.211 locuri, din care 10.059 locuri în sala principală şi 1.152 locuri în sala secundară, de antrenament. Suprafața de teren pusă la dispoziţia acestui obiectiv, ce include construcția și zonele adiacente este de 148.210 mp. Valoarea acestei investiţii, inclusiv cu amenajarea zonei din jur, este estimată la 355,3 milioane de lei. Pentru această investiţie, administraţia locală a emis deja autoritaţia de construire autorizația de construire cu nr. 189/2020, a recepționat proiectul tehnic pentru edificarea construcției, iar după aprobarea în Guvern a investiției, se va putea lansa licitația de lucrări.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE