19.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎntr-o lună, mountain-bikerii vor putea coborî din Postăvarul în Brașov

Într-o lună, mountain-bikerii vor putea coborî din Postăvarul în Brașov

Lucrările la primul traseu de mountain-bike din Postăvarul, în cadrul proiectului derulat de Asociația Club Sportiv NH Bike și Primăria Brașov, sunt în grafic, iar reprezentanții firmei care execută lucrările spun că, în maxim o lună, acest segment de traseu va fi conectat cu traseul de pe Drumul Crucur, astfel că practicanții de mountain-bike vor putea coborî cu bicicletele din Postăvarul până în Brașov. Acest proiect prevede amenajarea a trei trasee în masivul Postăvarul, care sunt amplasate între liziera pădurii și instalațiile de producere a zăpezii artificiale.

„Cei peste 20 de kilometri de trasee de pe acest munte vor fi printre cele mai interesante zone de bike“

Inițiatorul acestui proiect, Bogdan Micu, președintele NH Bike, spune că traseul va fi deschis publicului în maximum o lună. ,,Proiectul a început în forță în primăvara acestui an, pentru că anul trecut nu am putut lucra decât două săptămâni, și deși a plouat foarte mult, am reușit să facem jumătate din primul traseu. Vestea cea bună este că vom reuși să îi dăm drumul în maxim o lună și îl vom lega cu traseul de pe Crucur. Astfel, bikerii vor putea să coboare până în oraș. În acest moment lucrăm pe traseele amenajate de NH Bike și așteptăm cu nerăbdare ca primăria să înceapă celălalt proiect, care este mult mai mare decât acesta. Sunt convins că atunci când ambele proiecte vor fi gata, cei peste 20 de kilometri de trasee de pe acest munte vor fi printre cele mai interesante zone de bike, nu doar din România, ci chiar și din Europa de Est, iar eu cred că acest munte va deveni, în câțiva ani, cel mai mare centru de bike din această zonă a Europei”. Lucrările sunt executate de către o firmă specializată în realizarea de trasee de mounain-bike, Trial Bros.

A doua etapă este în licitație

,,Lucrările sunt destul de avansate, avem o echipă de specialiști, care lucrează aici zi de zi. Aceasta este o primă etapă, cea de a doua (celelalte trei trasee din proiectul realizat de Primăria Brașov, n.n.) este în faza de licitație. Sperăm să depășim această etapă în maxim 2-3 săptămâni și să avem contractat proiectul și pentru amenajarea celorlalte trei trasee“, a declarat George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române