Ploșnițe în căminele Universității Transilvania de pe Colină. Părinții studenților care sunt cazați în căminele de pe Colină au declarat pentru radiobrașovfm.ro, sub rezerva anonimatului, că dezinsecțiile în campusul universitar au fost întârziate.

- Advertisement -
„Ei au fost evacuați din cameră, patru copii redistribuiți în același cămin, în camere diferite. Nici măcar nu s-au gândit că ar fi bine ca ăștia patru să fie puși într-o singură cameră, să fie undeva izolat. Ei au zis că dacă au lăsat toate lucrurile acolo, nu există riscul de a aduce și în alte camere, dar totuși în cameră la ei au ajuns cumva de la cineva, iar în semestrul întâi al acestui an universitar, în camera lor, fiind doar trei în cameră și patru locuri, a fost adus un copil din alt cămin evacuat pentru ploșnițe. Deci problema e de ceva vreme, dar ei nu știu cum să trateze, pentru că tratează foarte superficial. E o problemă care va lua amploare. Deocamdată acasă sper să nu fi adus”, a spus unul dintre părinți.

De cealaltă parte, conducerea Universității spune că, în prezent, situația este înregistrată izolat, într-un modul din căminul 11, respectiv în două camere și deja s-a intervenit, însă procedura standard presupune mai multe treceri, iar în 5 aprilie va fi făcută a treia și ultima dezinsecție din această intervenție. Ba mai mult, conducerea univeristății spune că astfel de dezinsecții se fac planificat periodic, în tot campusul.  Conform planificării, în vacanța de dinainte de Paște, va fi făcută o campanie de dezinsecție de primăvară.