”Mulţumesc pentru întrebare! Sunt măgulit de frecvenţa acestor întrebări. Dar răspunsul meu este invariabil. Am un job de făcut la NATO până în ultima secundă a mandatului meu. Și voi servi această organizaţie care este atât de dragă. Și care mi-a oferit atât de mult până în ultimul minut. Iar când voi termina mandatul meu la NATO şi acest lucru, evident, îl discut cu secretarul general (Jens) Stoltenberg. De o manieră extrem de colegială, ca o echipă ce suntem. Voi lua decizii cu privire la viitor şi viitorul sună bine. Și indiferent de decizia pe care o voi lua, voi continua să susţin România. Să susţin valorile Alianţei noastre şi să susţin ideile democraţiei europene. Deci, dacă îmi puneţi întrebarea asta undeva mai încolo, poate vă dau un răspuns puţin mai precis”.

- Advertisement -
„Nu spun că nu sunt interesat”

Presa a semnalat în mai multe rânduri că secretarul general al NATO pare tentat de candidatura la președinția României. El a îmbrățișat, în ultimele luni, un discurs public de candidat la prezidențiale. Conform g4media, el folosește deplasările   ieșirile publice în calitate de secretar adjunct al NATO pentru a lansa și mesaje politice.

În ultima sa vizită în România, Geoană a vizitat baza de la Cincu (județul Brașov), dar s-a folosit de prilej pentru a participa la ultimele zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Tot acolo a făcut o declarație pentru Turnul Sfatului, în legătură cu o eventuală candidatură. „Nu spun că nu sunt interesat”. Esteo primă recunoaștere că se pregătește de alegerile de anul viitor.

De asemenea, în urmă cu o săptămână, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a folosit de incidentul de securitate de la granița dintre România și Ucraina pentru a-și continua campania internă. Geoană s-a adresat, vineri, românilor într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook cerându-le să aibă încredere în NATO.