12.9 C
Braşov
AcasăPovestile MonitorulPăzită de 1.400 de miliţieni: Ultima defilare de 23 August din Braşov

Păzită de 1.400 de miliţieni: Ultima defilare de 23 August din Braşov

l La 23 august 1989, comuniştii, care au confiscat și deturnat adevărata semnificație a actului istoric de la 23 august 1944, omagiau „45 de ani de la Revoluţia de Eliberare Socială şi Naţională, Antifascistă şi Antiimperialistă“

- Advertisement -

Ultima defilare din Braşov a avut loc la 23 august 1989, când comuniştii omagiau „45 de ani de la Revoluţia de Eliberare Socială şi Naţională, Antifascistă şi Antiimperialistă“. 158.006 de demonstranţi au trecut prin faţa tribunei oficiale, în fix 106,09 minute. Planul demonstraţiei a fost finalizat încă din 16 august 1989 de comandamentul care răspundea cu capul de desfăşurare, cu atât mai mult cu cât Braşovul, după istoricul 15 Noiembrie 1987, trebuia strunit şi controlat la sânge. Defilarea a implicat forţe uriaşe şi un scenariu stabilit până la ultimul detaliu. Despre fiecare participant se ştia tot: de la poziţia lui în coloană, ce steag sau pancartă va purta, ce va scanda, câţi oameni de ordine îl vor supraveghea şi câte secunde va zăbovi în faţa oficialităţilor. În tribuna oficială, lungă de 74 de metri şi organizată pe trei sectoare, au fost invitaţi 151 de comunişti de frunte şi alte 393 de cadre de conducere din întreprinderi şi instituţii. Fiecare cu locul stabilit. Pentru a-i păzi, au fost aduşi 1.400 de miliţieni. Alţi 16.527 de „oameni de ordine“ au supravegheat coloanele de demonstranţi.

„Demonstraţia oamenilor muncii“ într-un dosar

Ultima defilare din Braşov s-a numit „Demonstraţia oamenilor muncii“. Se împlineau, conform istoriei rescrisă de comuniști, 45 de ani de la Revoluţia de Eliberare Socială şi Naţională, Antifascistă şi Antiimperialistă. Scenariul manifestării este consemnat într-un dosar, scăpat ca prin minune de furia revoluţiei. A fost finalizat pe 16 august 1989 de comandamentul care răspundea cu capul de desfăşurarea ca la carte, fără incidente sau greşeli, a uriaşei manifestări-omagiu din regimul Ceauşescu. Documentaţia era întocmită de reprezentanţi de la partid şi funcţionari de la municipiu. După care era vizată de Securitate care mai făcea modificări cu privire la poziţia în tribună a anumitor persoane sau cu ordinea de intrare în scenă a întreprinderilor. Schema şi indicaţiile erau trimise pe linie de sindicat fiecărei unităţi care avea sarcina să mobilizeze şi să instruiască oamenii, să confecţioneze materialele propagandistice. Nomenclaturiştii primeau invitaţie nominală, în tribună. Chiar şi ştabilor li se impunea o disciplină strictă. Pe invitaţie era precizat momentul începerii defilării: ora 8.00, dar şi ora-limită la care trebuiau deja să fie instalaţi în tribună: 7.45.

544 de ştabi în tribuna oficială

- Advertisement -

Participanţii la defilare se bucurau că au zi liberă. De fapt, numai o jumătate de zi, dimineaţa aşteptau ore în şir în soarele fierbinte până le venea rândul să defileze. După care, se duceau la mici şi bere. Dacă mai găseau. Demnitarii însă erau invitaţi la Casa Armatei la „o întâlnire“ organizată de Biroul Comitetului Judeţean de Partid Braşov. Adică o petrecere îmbelşugată, cu alimente interzise sau raţionalizate pentru populaţie. Cine erau aceşti cetăţeni cărora manifestanţii le făceau cu mâna? La ultima defilare din Braşov, s-au instalat la tribuna oficială 151 de comunişti cu funcţie şi alte 393 de cadre de conducere din întreprinderi şi instituţii.

Câţiva reprezentanţi ai muncitorilor

La tribuna A stăteau directorii de întreprinderi. În Tribuna B apăreau 26 de vechi comunişti, „cu stagiu dinainte de 23 august“, 26 de veterani de război, 24 cadre din unităţile militare, 10 membri ai Comitetului Executiv al CPM, 5 reprezentanţi ai Secretariatului Comitetului Judeţean al UTC, 4 cadre de conducere de la Consiliul Judeţean al Sindicatelor, 4 de la Secretariatul Comitetului Municipal al UTC, 3 cadre de conducere de la Consiliul Municipal al Sindicatelor, 14 cadre de conducere din întreprinderi şi instituţii şi 82 de oameni ai muncii din 41 de unităţi, nenominalizaţi. La tribuna oficială, an de an, erau invitaţi şi câţiva tovarăşi fără funcţii, dar care se remarcaseră prin „rezultate deosebite în întrecerea socialistă“. În 1989, au fost onoraţi cu o astfel de invitaţie 20 de ingineri, electricieni, lăcătuşi, strungari, maiştri şi şefi de secţie. După ştampila documentului, toţi 20 erau din uzina Tractorul. Oricum, nu puteau fi din Steagu Roşu, oaia neagră a industriei braşovene. Dosarul ultimei defilări de 23 august din Braşov mai cuprinde o notă scrisă de mână pe verso, cu alţi oameni invitaţi în tribuna oficială, probabil rezerve, fiindcă niciun loc nu trebuia să rămână gol.

Presa vremii…..

Tribuna ,,0“

Cea mai pompoasă era însă aşa-zisa tribună 0, rezervată celor mai importanţi nomenclaturişti. Dar nici ei nu aveau voie să se aşeze cum voiau. Dosarul conţine o schemă intitulată „Protocolul pentru tribuna 0“, în care, în funcţie de sensul de deplasare al manifestanţilor (de la Teatrul Dramatic către Casa Armatei), cele 19 nume erau trecute astfel încât locurile centrale să revină comuniştilor cu funcţiile cele mai înalte în partid. Chiar în mijloc, zâmbea poporului Petre Preoteasa, încadrat de Cioboiu Adrian, Cebuc Maria pe de o parte, şi Dăogaru Gheorghe şi Schuster Elena, de cealaltă parte. Restul până la 28 stăteau în spatele lor. Scenografia pare gata. Totuşi, membrii comandamentului nu s-au oprit aici cu organizarea defilării. Trebuiau să raporteze la Bucureşti cum au făcut selecţia membrilor din tribuna oficială şi dacă au respectat structura impusă de la centru. Aşa că s-a făcut şi o statistică cu date despre toţi cei 164 de invitaţi în tribună. Aceasta cuprinde: numărul reprezentanţilor pe întreprinderi, poziţia fiecăruia în tribună, muncitor/maistru, intelectual/funcţionar, sex, naţionalitate (română, maghiară, germană), funcţie în PCR, conducere tehnico-administrativă, sindicat, UTC sau FDUS.

74 de metri de comunişti

După ce se stabilea numele fiecărui ştab din tribună, i se repartiza un loc. Se foloseau planşe şi scheme ale construcţiei, de obicei din lemn, amplasată pe actualul Bulevard al Eroilor, peste drum de Facultatea de Litere. Era împărţită în 3 sectoare. În centru, tribuna oficială denumită tribuna 0, avea 20 de metri lungime, iar invitaţii stăteau aliniaţi pe 4 rânduri, dispuse la un metru distanţă între ele, în trepte. În stânga, în tribuna A, nomenclaturiştii stăteau ceva mai înghesuiţi. Între rândurile lungi de 27 de metri, erau 0,8 şi 0,9 metri. Simetric, tribuna laterală B avea aceleaşi dimensiuni. Tribuna 0 avea o suprafaţă de 40 mp, una laterală, 81 mp. Imaginaţi-vă că tronul pe care stăteau „cei mai iubiţi“ braşoveni avea 74 m lungime şi acoperea 202 mp. Există şi liste cu numele, rândul, locul şi sectorul în care trebuia să se aşeze şi să facă oamenilor muncii cu mâna fiecare ales al poporului.

Defilare cu viteză de 4 km/oră

Cât despre participanţii la defilare, aceştia aveau de urmat un desfăşurător întocmit cu precizie milimetrică. Astfel, distanţa între coloane trebuia să fie de exact 10 metri, manifestanţii trebuaiu să păstreze 0,7 metri între rânduri şi să se deplaseze cu 4 km/oră. Coloana I era formată din 1.500 de membri ai gărzilor patriotice, 1.000 de PTAP-işti, 1.000 de pionieri, 2.200 de membri ai apărării civile şi 2.000 ai Crucii Roşii. 7.700 de oameni treceau prin faţa tribunei oficiale în 5 minute şi 5 secunde. Coloana a doua era intitulată „Ctitorii ale Epocii Nicolae Ceauşescu“. 1.000 de oameni căţăraţi sau pe lângă care alegorice decorate cu simboluri ale înfăptuirilor socialiste, defilau în 0,66 minute. Coloana a III-a se numea „Sub soarele lui august slăvim Epoca de Aur“ şi era formată din 12.800 de tineri şi copii cărora le erau rezervate 8,40 minute. Şi acum începeau să defileze oamenii muncii, grupaţi pe întreprinderi. În frunte, Tractorul cu 16.000 de oameni care salutau tribuna în 10,5 minute. Coloana V cuprindea întreprinderi fruntaşe în întrecerea socialistă. ICSITTA avea 1.000 de demonstranţi, iar cei mai puţini, Nivea (15). Universitatea Braşov s-a prezentat cu 600 de persoane, iar inspectoratul Şcolar cu 700. 5.110 braşoveni au defilat prin faţa tribunei oficiale în 3,35 minute.

În dimineața zilei de 23 august 89, centrul Brașovului, impânzit cu portretele ,,tovarășului”, era foarte bine păzit

2.140 de miliţieni i-au păzit pe stegari

În 1989, după revolta anticomunistă din ’87, abia coloana a VI-a era rezervată celor de la Autocamioane ,,Steagu roşu“, muncitori care altădată deschideau defilarea. 17.000 de stegari au defilat rapid prin faţa tribunei, în doar 11,16 minute. Au fost însoţiţi de 2.140 de oameni de ordine, mai mulţi decât cei care supravegheau Tractorul. Celelalte coloane, până la a XV-a inclusiv, erau compuse numai din oameni ai muncii din întreprinderi. A XVI-a coloană abia era a intelectualilor şi oamenilor de cultură (9.516): procuratura, notariatul, judecătoria, direcţia sanitară, oficiul farmaceutic, muzeul judeţean, statistica, biblioteca, bănci (BI, BN, BAIA), ADAS, Teatrul Muzical, Teatrul Dramatic, Filarmonica, IIRUC, CEC. Toţi au defilat în 6,24 minute. CFR-ul avea coloana lui, comerţul şi cooperaţia, pe a lor. Coloana XIX se numea „Cântarea României“. 1.000 de artişti amatori aduceau şi ei mulţumiri partidului şi cârmaciului, într-o trecere de 66 de secunde. Coloana X aparţinea cluburilor sportive. 2.400 de sportivi braşoveni treceau prin dreptul oficialităţilor, conform programării, în 1,58 minute. Iar ultimii, cei care întotdeauna încheiau defilarea, probabil mai mult strategic, erau oamenii de ordine, coloana XXI.

La defilare, oamenii muncii trebuiau să-și exprime „bucuria și mândria”

158.006 demonstranţi, în 106,09 minute

În 1989, au fost aduşi la defilare 1.400 de miliţieni încolonaţi. Plus ceilalţi 16.527 care au însoţit fiecare delegaţie. Total demonstranţi: 158.006. Timp total: 106,09 minute. Nicio secundă în plus. Ceremonia s-a încheiat fix la ora 9,47. O să ziceţi că aceste cifre erau doar pe hârtie. Că era imposibil să fie respectat orarul chiar aşa, la secundă, când e vorba de jumătate din populaţia Braşovului. E cazul să credeţi, totul a fost real, iar ceea ce planificaseră oamenii din primărie şi de la partid s-a petrecut întocmai, într-un scenariu incredibil de amănunţit, care a funcţionat cu o precizie de ceas. Cele 158.000 de suflete au fost manevrate cu dexteritatea câştigată de organizatorii PCR în ani de parade. A fost însă pentru ultima oară când braşovenii s-au mai lăsat dirijaţi. Peste patru luni, deşi au ajuns în centru tot în coloane, au rupt rândurile comuniştilor. Revoluţia a fost şi ea tot un fel de defilare, cu coloane de muncitori, sloganuri şi pancarte. Poate cea mai mare defilare din istoria oraşului. Fără dosar de organizare. Sau nu?!

Comuniștii au schimbat adevărata semnificație a zilei de 23 august

După ce au luat puterea, comuniștii au șters adevărata semnificație a actului istoric de la 23 august 1944 al cărui artizan a fost Regele Mihai. Acest act istoric a adus cu 6 luni mai devreme sfârșitul celui de Al doilea Război Mondial. Atunci, Regele Mihai l-a arestat pe mareșalul Ion Antonescu şi a retras România din alianţa cu Hitler. Lovitura de palat de la 23 august 1944 a însemnat redirecţionarea Armatei Române pe Frontul de Vest, pentru eliberarea Transilvaniei. Deși în 1944 existau doar câteva sute de membri de partid, comuniștii au lăsat să se înțeleagă faptul că ei sunt adevărații autori ai actului de la 23 august. 23 august a devenit ocazia perfectă pentru propagandă, manipulare și mistificare a adevărului. Între 1948-1989, Ziua Națională a României a fost declarată data de 23 august. Tot comuniștii au impus sintagma „revoluţia de eliberare socială şi naţională, antifascistă şi antiimperialistă de la 23 august 1944”. La început, comuniștii i-au zis ziua eliberarii României de sub jugul fascist de catre armata sovietică. Pe parcurs, când căutau să iasă de sub tutela sovietică, au vorbit de insurecția armată, ca mai apoi, să inventeze „revoluția de eliberare antifascista și antiimperialistă”, opera a Partidului Comunist Român. Practic, istoria a fost îngropată timp de aproape 40 de ani de grandomania liderilor comunişti care au confiscat ziua de 23 august şi au transformat-o într-un omagiu închinat lor și mai apoi ,,geniului din Carpați”, „iubitul conducător” Nicolae Ceaușescu.

23 august, Ziua Europeană a Comemorării Victimelor Stalinismului şi Nazismului

În anul 2008, Parlamentul European a desemnat ziua de 23 august ca Ziua Europeană a Comemorării Victimelor Stalinismului şi Nazismului. Această zi a fost comemorată pentru prima dată în anul 2011 în Varșovia, sub auspiciile Președinției poloneze a Uniunii Europene. A fost emisă atunci „Declarația de la Varșovia“, ai cărei semnatari au subliniat necesitatea de păstrare în memoria europenilor a consecințelor regimurilor totalitare criminale și au cerut Uniunii Europene să cerceteze și să centralizeze documentele referitoare la crimele comise de aceste regimuri.

În 2013, pentru a consolida această dată în memoria europenilor ca simbol al comemorării victimelor regimurilor totalitare din secolul XX, Reţeaua Europeană „Memorie şi Solidaritate” (European Network Remembrance and Solidarity) a lansat o iniţiativă specială: „Remember. August 23“. Astfel, ENRS a creat o serie de cărţi poştale, insigne şi bannere în semn de respect faţă de cei care au luptat pentru ca noi să putem trăi astăzi în democraţie.

Simbolul central al campaniei, panglica neagră, a fost plasată pe zece cărţi poştale, care înfățișează portretele prizonierilor lagărelor de concentrare, a lagărelor de exterminare, a gulagurilor sovietice și a închisorilor staliniste, creând astfel un tablou simbolic, expresiv și dureros al crimei. Una dintre personalităţile care apar în această selecţie este cardinalul român Iuliu Hossu (1885–1970), episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, senator de drept în Parlamentul României. Arestat de Securitate în 1948, a fost închis la penitenciarul Sighet şi reţinut cu domiciliu obligatoriu la mănăstirile de la Căldăruşani, Curtea de Argeş şi Ciorogârla.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov

COMENTARII RECENTE

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.