17.4 C
Braşov
AcasăSanatatePacient cu tulburare bipolară, operat și tratat cu succes de cancer de...

Pacient cu tulburare bipolară, operat și tratat cu succes de cancer de colon la spitalul Regina Maria din Brașov

- Advertisement -

În România, conform datelor statistice din cadrul platformei Globocan, 98.886 de români au fost diagnosticați cu cancer în 2020, dintre care 13.000 sunt cazuri noi de cancer colorectal, iar cifrele au crescut și în următorii ani. Astfel, cancerul de colon se poziționează acum pe locul I ca incidență în România, fiind urmat de cancerul pulmonar și de prostată.
Cancerul de colon este tratabil și are o rată mare de succes în privința vindecării atunci când este descoperit în stadii incipiente. Conform Globocan, șansele de supraviețuire în cazul cancerului colorectal diagnosticat precoce sunt de peste 90%.
Marea majoritate a cancerelor de colon se formează pe mucoasa interioară a intestinului gros și au forma unor polipi. Unele tipuri de polipi evoluează spre cancer lent, în decursul a mai mulți ani. Totodată nu toți polipii intestinali degenerează în țesut malign, riscul depinzând de tipul acestora.

- Advertisement -

Spitalul Regina Maria din Brașov prezintă povestea cu final fericit a unui pacient cu tulburare bipolară, diagnosticat cu cancer colorectal și care la vârsta de 73 de ani a învins boala:

Odată ce un pacient fragil, atât ca urmare a vârstei, cât și a unei boli cum e cancerul, cere ajutorul medicului, acesta face primul pas spre vindecare. La rândul său, medicul devine persoana care poate dovedi necondiționat empatie, calm și disponibilitate, precum și răbdarea necesară pentru a construi o relație cu un pacient vulnerabil în fața unui verdict neiertător: cancer de colon. Cu atât mai mult cu cât pacientul este suferind și de tulburare bipolară, o afecțiune a creierului care provoacă și întreține modificări ale dispoziției și tonusului psihic, cu posibile urmări negative pentru capacitatatea de funcționare a unei persoane.
Una dintre caracteristicile tulburării este experimentarea unor stări emoționale foarte intense, care alternează de la un entuziasm exagerat și euforic, însoțit de agitație, cu starea cea mai profundă de tristețe și depresie. Aceste extreme alternează cu perioade de dispoziție neutră. 

Colaborarea dintre medic și pacient este una imperativă, având beneficii reciproce: pacientul primește infuzia de energie de care are nevoie pentru a-și alimenta speranța în restabilirea sănătății fizice, medicul are în față un pacient capabil să lupte cu suferința.

- Advertisement -

Un pacient aflat la intersecția dintre două suferințe. Povestea lui B.A care la 73 de ani a învins cancerul de colon

Povestea lui B.A. începe odată cu apariția primelor simptome, care l-au făcut pe acesta să se gândească în primă fază la o afecțiune provocată de hemoroizi. Însă, atunci când tratamentul propus nu a adus nici o ameliorare, pacientul a fost supus unei colonoscopii. Diagnosticul: tumoare malignă la colonul sigmoid.
În România, conform datelor statistice din cadrul platformei Globocan, un număr de 98.886 de români au fost diagnosticați cu cancer în 2020, dintre care 13.000 sunt cazuri noi de cancer colorectal, iar cifrele au crescut și în următorii ani. Astfel, cancerul de colon se poziționează acum pe locul I ca incidență în România, fiind urmat de cancerul pulmonar și de prostată.
Cancerul de colon este tratabil și are o rată mare de succes în privința vindecării atunci când este descoperit în stadii incipiente. Conform Globocan, șansele de supraviețuire în cazul cancerului colorectal diagnosticat precoce sunt de peste 90%.
Marea majoritate a cancerelor de colon se formează pe mucoasa interioară a intestinului gros și au forma unor polipi. Unele tipuri de polipi evoluează spre cancer lent, în decursul a mai mulți ani. Totodată nu toți polipii intestinali degenerează în țesut malign, riscul depinzând de tipul acestora. 
Polipii cu potențial de malignizare pot fi identificați și îndepărtați înainte de a evolua în procese tumorale maligne. Aceștia pot fi depistați prin efectuarea periodică a colonoscopiei de screening, atât la bărbați, cât și la femei, începând cu vârstă de 50 de ani și continuat până la 70-80 de ani. În anumite situații, cum ar fi istoricul de cancer colorectal în familie sau unele afecțiuni asociate (boală Crohn, anemia din cauze neidentificate, polipi colonici identificați anterior), colonoscopia, ca metodă de screening, este indicată de la vârste mai mici. 
B. A. a fost operat de tumoare malignă la colonul sigmoid în aprilie 2022 la Spitalul Regina Maria din Brașov. Pe înțelesul tuturor, pacientul suferea de o formă de cancer de colon agravată de volumul mare al tumorii care bloca lumenul intestinal si risca să producă o ocluzie intestinală si era sângerândă, iar tratamentul impunea o intervenție chirurgicală de urgență, într-o primă etapă, urmată de chimioterapia adjuvantă. Dată fiind complexitatea cazului, pacientul a fost operat, iar intervenția a fost realizată cu succes de dr. Silviu Makkai-Popa.
„Există mereu o cale de comunicare între medic și pacient. Cred că din comunicare se naște încrederea pacientului în medic, de care și medicul are nevoie pentru că la rezolvarea unei probleme participa amândoi și medicul, și pacientul. Părerea mea este că pacientul trebuie informat despre problema lui de sănătate, cu onestitate. Consider că un medic, în relația cu pacientul trebuie să fie blând și deschis și să își adapteze discursul astfel încât să obțină participarea pacientului, încrederea lui. Mă focalizez pe viitor, pe unul pozitiv, că să fac din procesul tratamentului chirurgical doar o etapă necesară pentru a redobândi starea de bine, dar atunci când tratezi un pacient fragil, trebuie să fii foarte prudent, să te plasezi în locul lui, să-i înțelegi și, mai ales, să-i accepți emoțiile, teama și îngrijorarea. Răbdarea față de pacient poate face diferența, dar și capacitatea de a înțelege și de a respecta sentimentele de afecțiune ale celor din familia pacientului. Uneori dragostea lor îți poate fi un aliat!”, a mărturisit doctorul Silviu Makkai.

Primele simptome ale cancerului de colon. Cum a început totul?

„Cea mai mare problemă era să găsim un medic care să vrea să aibă răbdare cu tata. Suferința lui fizică o agrava pe cea psihică și dacă nu găseam repede medicul potrivit, viața tatei ar fi fost în real pericol. Am plecat de la ideea de a merge undeva în străinătate. Eram foarte debusolată și îngrijorată, atunci când o cunoștință mi-a povestit despre propria experiență cu doctorul Silviu Makkai-Popa de la Spitalul Regina Maria din Brașov. Nu am mai căutat nimic altceva și am decis să mergem la dumnealui. De la prima întâlnire am știut că este salvarea mea și a tatălui meu! Când un medic înțelege dragostea și grijă pe care o porți părintelui tău, ai dintr-o dată încredere deplină în el”, a spus fiica pacientului în vârstă de 73 de ani al doctorului dr. Silviu Makkai-Popa, medic primar chirurgie generală la Spitalul Regina Maria din Brașov.

Operația și tratamentul

Pe tot parcursul pregătirii pentru operație, B.Á. a fost însoțit de fiica sa: 
„Am ales ca fiica să fie mereu alături de pacient, pentru că i-a oferit acestuia suportul de care avea nevoie din punct de vedere emoțional, iar asta a făcut ca acesta să fie comunicativ, atent și să existe un dialog perfect între noi. La fiecare situație ne-am adaptat din mers, dar totul a decurs bine, fără niciun fel de incidente. Am acordat mare atenție stării psihice și am înțeles perfect preocuparea pe care o avea pentru starea lui de sănătate. E firesc să fim îngrijorați, mai ales în fața unui diagnostic sever, rolul meu fiind acela de a-i insufla încredere și de a-l asigura că va trece cu bine peste operație. I-am spus că după intervenție va fi bine, că durerea postoperatorie, de care oamenii se tem destul de tare, va fi minimă și că se va simți de îndată mai bine”, a declarat doctorul Silviu Makkai.
Prima etapă a tratamentului a fost intervenția chirurgicală. În cazul lui B.A a fost aleasă abordarea laparoscopică, pentru a spori siguranța pacientului și pentru a minimiza suferința postoperatorie a acestuia. Scopul operației a fost acela de a îndepărta porțiunea de intestin afectată de tumoră, urmată de refacerea tubului digestiv.

Tumora canceroasă era localizată la circa 40 de centimetri de marginea anală. „Complexitatea intervenției vine din îndepărtarea corectă și completă a ganglionilor cu potențial tumoral, poziționați de-a lungul vaselor de sânge. Limfadenectomia trebuie realizată corect, fără a periclita buna vascularizație a segmentelor de tub digestiv rămase, pentru că o vascularizare deficitară afectează vascularizația și crește riscul de apariție a unei fistule postoperator. Intervenția a fost laborioasă, dar am păstrat vascularizația colonului, în condițiile în care am eliminat toate structurile care puteau avea dezvoltare malignă”, a spus doctorul Silviu Makkai.
Pacientul s-a recuperat foarte repede. Discomfortul și durerea postoperatorie au fost minime, funcțiile intestinale s-au reluat normal, astfel că B.A. a putut pleca din spital a patra zi după operație, în stare bună. 

Primii pași spre vindecare

Pe toată durata spitalizării, pacientul a fost însoțit de fiica lui, care l-a ajutat să fie calm, focalizat pe ceea ce se întâmplă, cooperant și să păstreze un tonus psihic echilibrat și pozitiv. 
„Tata are tulburare afectivă bipolară, iar asta făcea ca orice investigație și tratament de care ar fi avut nevoie să fie infinit mai dificile pentru el. Îmi este greu să spun cât de tare mă durea pe mine suferință lui, și cea fizică, și cea psihică. De asta pot să afirm, în numele meu, dar și al tatălui meu că doctorul Silviu Makkai ne-a dăruit speranță și putere să trecem peste acele momente dificile”, a spus fiica acestuia.

La 20 de zile după intervenția chirurgicală laparoscopică, B. A. a început terapia adjuvantă și i s-a montat camera de chimioterapie. Camera de chimioterapie va putea fi păstrată, fără riscuri, atât cât va fi necesar și face terapia mult mai sigură și mai ușoară. 
„După operație și tratament, tata s-a recuperat bine și are acum o viață normală. Meritul este al domnului doctor Silviu Makkai-Popa. Nu doar că a fost un profesionist adevărat, dar este un om bun și devotat. Compasiunea pe care a arătat-o, calmul pe care l-a avut mereu când a vorbit cu tată, explicațiile formulate astfel încât tată să le înțeleagă, să coopereze, perseverență, modestia și corectitudinea… totul m-a impresionat profund. A fost alături de tata și de mine, pe tot parcursul tratamentului și ne-a susținut până la vindecare. De la prima întâlnire, din aprilie, și până azi, orice întrebare, solicitare sau sfat i-am cerut, am primit. Eu nu am mai întâlnit un așa om!”, a mai spus fiica lui B.A. 

Doctorul Silviu Makkai-Popa este medic primar în chirurgie generală, în cadrul spitalului Regina Maria din Brașov și doctor în științe medicale, iar aria sa de competențe cuprinde: chirurgia laparoscopică, robotică, bariatrică, colorectală, precum și chirurgia parietală și proctologie.
Acesta a participat la studii clinice în colective internaționale, printre care se remarcă studiul din Luxembourg, „Comparative study of prognostic markers in colorectal cancer – MarkCRC”, unde dr. Silviu Makkai-Popa a obținut grant de cercetare ca investigator principal. De asemenea, doctorul Silviu Makkai-Popa este membru activ al societăților medicale European Association of Endoscopic Surgery, Société Nationale Française de Colo-Proctologie și al Asociației Române pentru Chirurgie Endoscopică și alte Tehnici Intervenționale.
Doctorul Silviu Makkai-Popa oferă consultații în cadrul Spitalului din Brașov și Campusului medical din Iași, dar este disponibil și în clinica virtuală Regina Maria.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

Alege viitorul Brasovului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
- Advertisment -
Alege viitorul Brasovului

Cele mai populare

Web design Brasov

COMENTARII RECENTE

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.