10.7 C
Braşov
AcasăNationalStudiu : De ce merg românii în concediu în Bulgaria ? Pentru...

Studiu : De ce merg românii în concediu în Bulgaria ? Pentru prețuri și servicii mai bune !

- Advertisement -

Autoritățile din Bulgaria au anunțat, recent, în cadrul unei conferințe de presă, că nu intenționează să introducă absolut nicio restricție în acest sezon estival. Este normal ca turiștii să se intereseze în privința acestui aspect, iar rezervările decurg, la ora actuală, în mod normal.
”Sezonul estival a început pentru Bulgaria promițător, cu un trend pozitiv pe partea de rezervări. Însă, momentan, există o încetinire a rezervărilor, probabil din cauza aspectelor economice și a incertitudinilor. Este posibil ca această scădere să se recupereze în august, care, de obicei, este o lună de vârf. Există premise ca 2022 să fie similar anului 2021 doar dacă august se va păstra puternic. Altfel, probabil că numărul turiștilor va scădea”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general al unei agenții de turism.
Ca în fiecare an, predomină familiile cu copii care preferă hotelurile bune, care au investit în calitate. De exemplu, lanțul HVD a lansat chiar la începutul pandemiei, în 2020, celebrul hotel Reina del Mar, care oferă de atunci servicii de calitate ridicată în mod constant și este, ca atare, extrem de căutat de către turiști.
Consultanții în turism recomandă turiștilor care doresc vacanțe de calitate la jumătate de preț sau chiar și mai ieftine, luna septembrie, mai ales că vremea va fi foarte bună, conform prognozelor, aceasta putând fi numită a patra lună a verii. Din păcate, în special pentru familiile cu copii, un impediment este acela că școala începe pe 5 septembrie.
Cea mai mare cerere și cele mai mari prețuri pentru litoralul bulgăresc sunt la finalul lunii iulie – începutul lunii august. După 5-6 august există mai multă disponibilitate și oferte mai bune.
Agențiile de turism recomandă familiilor cu copii dar și turiștilor afectați de inflație și de creșterea generală a prețurilor, perioada 25 august – 4 septembrie pentru petrecerea concediilor. După 5 septembrie turiștii pot găsi vacanțe cu până la jumătate din prețul unei vacanțe în plin sezon.
Numărul turiștilor germani a scăzut considerabil, lăsând un gol asupra gradului de ocupare pe litoralul bulgăresc. Turoperatori germani au anulat multe curse charter, în special pentru nordul litoralului vecin (aeroportul Varna), din cauza contextului geopolitic actual. Gradul de ocupare nu a putut fi umplut mult de români, deoarece nici hotelierii bulgari nu pot scădea tarifele prea mult din cauza inflației astfel încât să renteze.

- Advertisement -

Comparatie prețuri 2022 pe litoralul românesc vs. prețuri 2022 pe litoralul bulgăresc

Sezonul cald 2022 a debutat cu o relaxare intens așteptată în sectorul turismului, luând în considerare ultimii ani petrecuți sub restricții și limitări în vreme de pandemie. Dorința oamenilor de a pleca în vacanță, de a se relaxa, de a fi din nou împreună alături de cei dragi în alt loc decât acasă este evidentă, însă litoralul românesc pare să fie surprins într-o postură nepregătită, spre deosebire de vecinii bulgari, care se pot lăuda cu un grad de ocupare vizibil mai mare în rândul hotelurilor.
Desigur, există exemple de situații excepționale în ceea ce privește prețurile mari întâlnite în acest sezon la mare în România, care s-au viralizat rapid în mediul online (taxarea amplăsarii unui cearceaf pe o plajă privată din Mamaia – 200 RON, o ciorbă într-un anumit local – 70 RON etc.) însă acestea nu reliefează o medie reală a prețurilor, dictate de altfel de o întreagă serie de factori. Unii hotelieri spun că nu au mărit prețurile față de anul trecut, alții spun că au fost constrânși de creșterea prețurilor la alimente, la utilități și la alte servicii, însă cert este că turiștii remarcă diferențe notabile și ezită, mai mult ca în alți ani, să rezerve o vacanță fără prea multe calcule înainte.
Luând în considerare că în momentul de față sunt încă foarte mulți români care nu au decis unde anume să-și petreacă vacanța la mare, ne-am gândit că o comparație cât mai reală și obiectivă a prețurilor din 2022 la servicii turistice pe litoralul românesc versus cele de pe litoralul bulgăresc ar putea fi de folos celor care vor să-și petreacă vacanța la malul Mării Negre, cât mai aproape de casă.
Consultanții unei agenții de turism au realizat un sondaj în rândurile propriilor turiști. Românii aleg litoralul bulgăresc datorită proximității față de România, serviciilor all inclusive dar în principal pentru prețurile mult mai avantajoase.
Marele avantaj este acela că litoralul din România și cel din Bulgaria sunt destinațiile cele mai apropiate de casă pentru turiștii români dornici să-și petreacă vacanța la mare. Litoralul românesc se întinde pe circa 245 de kilometri lungime, având avantajul de a găzdui și Delta Dunării, care ocupă mai bine de jumătate din lungimea totală (163 de kilometri), până în apropiere de Năvodari. Vecinii bulgari sunt însă ceva mai avantajați din punct de vedere al numărului de kilometri, zona de coastă măsurând circa 370 km în lungime.
Au ales să compare stațiunile Mamaia și Sunny Beach, amândouă fiind considerate cele mai animate stațiuni de pe litoralul românesc, respectiv cel bulgăresc. Dacă românii stau mai bine la capitolul animație pe timp de noapte, cluburi și distracție, vecinii bulgari sunt totuși foarte bine pregătiți la capitolul hoteluri cu regim de cazare all inclusive, care s-au dovedit a fi mult mai rentabile din punct de vedere al costurilor totale alocate unei vacanțe. Mai mult, all inclusive este și varianta de cazare preferată a familiilor cu copii, care-și doresc mai multă comoditate și alte servicii precum animație pentru cei mici, chiar în locul în care sunt cazați. Litoralul românesc are în jur de 40 de hoteluri cu regim de cazare all inclusive, însă acest număr este incomparabil mai mic față de oferta bulgarilor.
Pentru simularea unor exemple de prețuri, consultanții au ales perioada 15-21 august (de luni până duminică – 6 nopți de cazare) pentru doi adulți și un copil cu vârsta de 4 ani. Prețurile exemplificate au fost simulate la mijlocul lunii iulie, nu au un caracter static și sunt informative, așadar acestea pot suferi modificări, chiar și de la o zi la alta, în fiecare dintre cele două destinații.
În Mamaia, prețurile la un hotel de 4 stele cu mic dejun inclus, pentru perioada menționată mai sus, încep de la 577 de euro și se termină la peste 2000 euro, desigur, în funcție de notorietatea hotelului ales.
In Sunny Beach, prețurile la un hotel de 4 stele cu regim de cazare all inclusive sau ultra all inclusive, pentru perioada menționată mai sus, încep de la 561 euro și se termină la 1309 euro, în funcție de hotelul ales.
În Nisipurile de Aur, varianta de stațiune animată mai apropiată de granița cu România, prețurile pentru perioada menționată mai sus, pentru un hotel de 4 stele, încep de la 548 euro și ajung până la 1404 euro.
În Eforie Nord, prețurile pentru aceeași perioadă și număr de turiști menționate mai sus pornesc de la 600 euro și ajung până la 2000 euro la un hotel de 4 stele cu mic dejun inclus.
În Neptun, prețurile pornesc de la 450 euro și ajung undeva chiar și la 1300 euro la hoteluri de 3 stele, cu mic dejun inclus.
În Vama Veche se remarcă prețuri începând cu 350 euro și până la 750 euro, la proprietăți de 3 și 4 stele (cele mai multe pensiuni/vile, nu hoteluri), nu toate cu mic dejun inclus.
În Albena, cea mai apropiată stațiune mare a vecinilor bulgari de granița cu România, prețurile pentru perioada menționată mai sus, în ceea ce privește cazarea unei familii de 2 adulți cu 1 copil de 4 ani, pornesc de la 789 euro și se opresc la 1635 euro, toate variantele de hoteluri fiind cu regim de cazare all inclusive sau ultra all inclusive.
În Obzor, stațiune localizată în sudul litoralului bulgăresc, prețurile pornesc de la 740 euro și ajung la 1819 euro la hoteluri de 4 stele cu all inclusive, pentru aceleași date și număr de persoane, iar tot aici vei găsi și unul dintre cele mai bune hoteluri de 5 stele ale vecinilor bulgari, Reina del Mar. Reina del Mar, care face parte din renumitul lanț hotelier HVD (alături de Clubhotel Miramar Obzor, Viva Club Nisipurile de Aur și Club Bor Sunny Beach) oferă servicii all inclusive premium, un centru SPA, o piscină exterioara încălzită, cazare în camere spațioase, dar și posibilitatea de cazare în vile cu piscină privată.
În Balchik, prețurile pornesc de la 823 euro și ajung la 1347 euro, la hoteluri de 4 stele, tot cu regim de cazare all inclusive.

- Advertisement -

Așadar, este cert faptul că o vacanță pe litoralul bulgăresc devine indiscutabil mai rentabilă pentru cei care doresc servicii all inclusive, deci cu toate mesele incluse, însă totodată mai confortabilă pentru seniori sau pentru cei care călătoresc alături de copii, având la hotel toate aceste servicii atât de necesare unei experiențe plăcute.

Prețuri parcare 2022 litoral România vs litoral Bulgaria

Începând cu 2021, parcarea în Mamaia are un sistem diferit de taxare în ceea ce privește cele aproximativ 7000 de locuri de parcare publice, cu plată. Conform noului regulament, taxa de parcare pentru zona 0 este de 4 lei/oră, ceea ce înseamnă că un turist care parchează pe un astfel de loc este nevoit să plătească peste 90 de lei pentru 24 ore de parcare. Dacă ești cazat la un hotel din Mamaia care nu-ți poate asigura loc de parcare chiar la cazare, e posibil să fii nevoit să parchezi în această zonă.
Pe de altă parte, în stațiunile din sudul litoralului românesc, lucrurile par să stea puțin mai bine la capitolul prețuri parcare. În stațiuni precum Venus, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora sau Saturn, taxa de parcare este de 3 lei/oră și 15 lei/zi, însă recent a fost adoptat un proiect care vizează suspendarea plății acestor tarife până la sfârșitul sezonului estival.
La vecinii bulgari, preturile la parcări în 2022 stau cam așa:
Parcarea în Albena este împărțită în 4 zone de culori diferite: în zona galbenă poți parca gratuit, in timp ce în zonele portocalie, albastră și verde trebuie să achiți o taxă. În zona verde sunt cele mai mari prețuri, dat fiind faptul că este cea mai apropiată de plajă (20 leva/zi în plin sezon). Parcarea în Nisipurile de Aur are un sistem diferit de taxare: la hoteluri, tariful de parcare la exterior este între 10-15 leva/zi, însă la anumite hoteluri aceasta poate fi și de 20 leva/zi/mașină. Există și varianta parcărilor subterane, ceva mai scumpe (între 20-30 leva/zi), dar și parcarea din stațiune, în zona albastră (în jur de 2 leva/oră, prin aplicație). În Sunny Beach, parcarea presupune spații mai generoase comparativ cu alte stațiuni și în general costă între 10-15 leva/zi la hoteluri, în jur de 3 leva/oră în stațiune și aproximativ 15-20 leva pentru o zi de staționare într-o parcare publică din stațiune.

Prețuri la plajă 2022 litoral România vs litoral Bulgaria

Un subiect intens dezbătut inclusiv în aceste zile este și cel al închirierii șezlongurilor de la Marea Neagră, căci nu sunt puțini cei care spun că prețurile pe litoralul românesc la acest capitol sunt destul de ridicate. Desigur, și în acest caz, prețul este discutabil, căci variază de la un operator la altul, de la o zonă la alta, dar și de la o zi a săptămânii la alta.
Spre exemplu, în Mamaia Nord, unii turiști au plătit în luna iulie pe un șezlong simplu 30 de lei în timpul săptămânii și 40 de lei în weekend, în timp ce alții au plătit în zone mai pretențios amenajate pe un pat-leagăn cu saltea de spumă cu memorie 100 lei în timpul săptămânii și chiar și 200 lei în weekend. Așadar, depinde foarte mult și de zona în care alegi să te așezi.
În Vama Veche, pe un segment de plajă bine întreținut, un șezlong costă în plin sezon 50 de lei, în timp ce în stațiuni precum Costinești sau Eforie Nord, prețurile șezlongurilor pot varia între 25 și 40 lei în funcție de zi, loc și perioadă.
În primul rând, pe litoralul bulgăresc, multe hoteluri includ șezlongurile în prețul de cazare.
În Albena, dacă ești cazat în stațiune, beneficiezi de 2 șezlonguri și o umbrelă gratuite, dintre cele localizate începând cu rândul 3. Daca vrei șezlonguri mai aproape de mare, le poți închiria pentru suma de 7 leva/unitate, ceea ce înseamnă că vei da pe un șezlong în jur de 18 lei. În Nisipurile de Aur, un șezlong costă în jur de 10 leva, adică aproximativ 25 de lei. Pentru douășezlonguri și o umbrelă ar trebui să plătești în jur de 25 leva. În Sunny Beach, cea mai animată stațiune de pe litoralul bulgăresc, prețurile la șezlonguri variază între 10 și 20 de leva, în funcție de zona în care alegi să stai. Există și beach baruri cu aspect mai pretențios și prețuri ridicate, precum Kikki Beach, însă și locuri în care găsești preturi rezonabile. Totuși, multe dintre hotelurile localizate în prima linie pe litoralul bulgăresc asigură oaspeților și segment de plajă privată, amenajată cu șezlonguri și umbrele gratuite.

Prețuri restaurante 2022 litoral România vs litoral Bulgaria

Ambele destinații de pe litoralul Mării Negre se pot lăuda cu restaurante bune, însa și la acest capitol, vecinii bulgari stau ceva mai bine pentru că în primul rând au mai multe restaurante, dar și un meniu ceva mai variat în unele cazuri, poate și pentru că se bucură de o piață de pește provenit din Marea Neagră mai dezvoltată. Astfel, e destul de greu să nu găsești în meniurile restaurantelor bulgărești midii sau calcan. Există restaurante bune cu specific pescăresc și pe litoralul românesc, atât în zonele Constanța, Olimp, cât și în alte stațiuni de la malul mării, însă pentru că sunt puține, le vei găsi destul de aglomerate în plin sezon.
Pe de altă parte, se remarcă locuri mai pretențioase, unele dintre acestea în zona Mamaia, unde turiștii au semnalat prețuri piperate precum un șnițel de pui – 80 lei sau o supă – 70 lei. Chiar și în Vama Veche există restaurante cu prețuri ceva mai ridicate, însă nota finală depinde foarte mult și de profilul/notorietatea localului la care alegi să iei masa, dar în definitiv și de ceea ce alegi să mănânci. La unele restaurante de tip “împinge tava”, chiar și în Mamaia, se găsesc meniuri cu 2 feluri de mâncare la prețuri rezonabile (35-40 lei).
La vecinii bulgari, un exemplu de meniu al unui restaurant cu specific pescăresc poate fi cel de la Ferma de midii Dalboka, localizată destul de aproape de granița cu România, unde prețurile pentru sezonul 2022 sunt următoarele: salată de icre – 9 leva (23 lei), ciorbă de midii – 9 leva (23 lei), midii natur – 12 leva (30 lei), calcan 250 grame – 40 leva (100 lei).
Unii dintre turiștii români abia întorși din concediul petrecut în Sunny Beach spun că au plătit la un restaurant localizat în zona de faleză în jur de 30 leva (75 lei) pentru două feluri de mâncare (ciorbă și fel principal – musaca), sos, focaccia și apă plată. Restaurantele din Nessebar sunt, de asemenea, printre preferatele românilor, alături de cele din Varna, considerate de altfel unele dintre cele mai bune astfel de localuri din întreaga Bulgarie.
”Este limpede că ambele destinații de litoral au un potențial turistic fantastic, însă dacă ar fi să ne raportăm exclusiv la partea de litoral românesc, aceasta încă nu este exploatată așa cum trebuie, iar acest lucru se vede și se simte, chiar și în momentul de față, când ne uităm la cifre și la ezitarea oamenilor de a-și petrece vacanțele aici. Bulgarii, pe de altă parte, deși au la rândul lor unele creșteri de prețuri în 2022, au ce oferi de acești bani, lucru care se reflectă totuși în gradul de ocupare a hotelurilor și în dorința românilor de a reveni pe litoralul vecin. Este o realitate că în Bulgaria atât costul traiului de zi cu zi, cât și veniturile, sunt mai mici decât în România”, a conchis Sebastian Constantinescu, organizaorul acestui sondaj.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov

COMENTARII RECENTE

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.