19.1 C
Braşov
AcasăStiri Brasov80 de copii din comunităţile defavorizate din jurul Braşovului văd marea pentru...

80 de copii din comunităţile defavorizate din jurul Braşovului văd marea pentru prima dată

80 de copii şi tineri aflaţi în risc de excluziune socială din comunităţile defavorizate din jurul Braşovului, respectiv Budila şi Tărlungeni, văd marea pentru prima dată în viaţa lor, informează Bună Ziua Brașov.
Copiii au între 6 şi 18 ani și provin din familii defavorizate, monoparentale sau sunt copii orfani. Cu ajutorul Asociaţiei „Aici pentru Tine”, în cadrul proiectului „Model de lifestyle pentru comunități defavorizate”, cu sprijinul Active Citizens Fund – Romania, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Granturile SEE 2014-2021, copiii vor ajunge pe litoralul românesc.
Taberele sunt în două serii. Una s-a încheiat deja, fiind derulată între 18 şi 24 iunie, iar cealaltă este între 26 iunie – 2 iulie. Sunt incluşi câte 40 de copii plus 10 părinţi cu rol în supraveghere.
„Pentru majoritatea copiilor va fi prima întâlnire cu marea şi chiar prima vacanţă din viaţa lor, întrucât nivelul scăzut al veniturilor nu le permite nici măcar să părăsească localitatea în care s-au născut. Activitatea este valoroasă şi pentru părinţii unici susţinători, angajaţi sau mame singure cu mai mulţi copii, deoarece este un prilej de relaxare şi de îmbunătăţire a relaţiilor cu copii”, a declarat Gál Andras Zsolt – presedintele Asociaţiei Aici pentru Tine.
Copiii vor avea parte de un program inedit de divertisment, care include plimbări pe faleză, intrări la muzee, vizita la delfinariu sau plimbări cu bărcuţa şi multe alte surprize. Vor fi încurajaţi să ţină un jurnal de vacanţă, sub formă de fotografii, descrieri ale locurilor vizitate, impresii. De asemenea, va fi dezvoltată o secţiune specială „Jurnal de vacanţă”, funcţională pe site-ul www.asociatiaaicipentrutine.ro.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii