23.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUSR avertizează că primarul din Dumbrăvița s-ar afla la secția de vot,...

USR avertizează că primarul din Dumbrăvița s-ar afla la secția de vot, pentru a împiedica referendumul care prevede demitere sa din funcție

Potrivit unui comunicat, reprezentanții USR arată că primarul din comuna brașoveană Dumbrăviţa ar recurge la ameninţări pentru a bloca referendumul local care prevede demiterea sa din funcție. Primarul PNL Popa Zachiu s-ar afla în perimetrul secţiei de votare, amenințându-i pe localnicii care vin la vot că nu le va mai emite titluri de proprietate sau că le va tăia ajutorul social. Reprezentanții USR transmis că au depus o sesizare la secția de poliție.

- Advertisement -

„Astăzi, în ziua votului de la Dumbrăviţa, primarul Popa Zachiu s-a instalat în biroul său din primărie, deşi nu avea voie să stea în incinta secţiei de votare. După sesizarea USR, preşedinta secţiei l-a rugat să plece, dar a rămas în perimetrul secţiei de votare. USR a depus o sesizare la poliţie şi la BEC. De 40 minute, poliţia dezbate dacă poate interveni, în timp ce BEC încă nu a aflat cine are competenţa să îi spună primarului să plece. Mai mult, vicepreşedintele PNL al Consiliului Judeţean stă alături de primar în faţa primăriei”, se arată în comunicatul transmis de USR.

În altă secţie de votare, cea de la grădiniţa din localitate, reprezentantul PNL Mamina Eugen s-ar fi postat la intrare şi a încercat să blocheze accesul oamenilor la vot. Consilierii USR i-au făcut sesizare şi a fost obligat să înceteze aceste acţiuni.

„Ştiu că de la începutul campaniei, primarul Popa Zachiu a ameninţat persoanele din localitate care primesc ajutor social că nu le va mai da banii, dacă participă la referendum. Ştiu că a pus presiune pe locuitorii din Dumbrăviţa care aşteaptă de ani de zile titluri de proprietate în urma cadastrului din localitate. Am fost ameninţată pe stradă de familia primarului şi colegii mei au fost jigniţi de familia viceprimarului în Vlădeni. Primarul Zahiu mi-a făcut trei plângeri penale până acum, în speranţa că mă va intimida şi o să mă opresc. Nu o să mă opresc, o să lupt în continuare pentru că Dumbrăviţa merită mai mult. Fac apel la oameni, să nu le fie frică şi meargă să voteze la referendum!”, a declarat Anisia Costescu, consilier local USR, citată în comunicat.

- Advertisement -

USR menţionează că, în încercarea de a intimida consilierii USR şi de a opri referendumul, primarul PNL le-a făcut trei plângeri penale, fără a avea câştig de cauză.

„Primarul Popa Zachiu este foarte deranjat de consilierii USR deoarece de la preluarea mandatelor au început să filmeze live şedinţele de consiliu local, să arate oamenilor ce se întâmplă în spatele uşilor închise din primărie. Consilierii USR au arătat rapoartele Curţii de Conturi unde sunt menţionate plăţi ilegale făcute din bugetul local, pentru care principalul vinovat este primarul”, se precizeazî în comunicatul USR.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat că duminică, începând cu ora 7:00, cele trei birouri electorale ale secţiilor de votare din comuna Dumbrăviţa, judeţul Braşov, au fost deschise pentru desfăşurarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor cu privire la demiterea primarului comunei, relatează Agerpres.

USR Dumbrăviţa a depus în noiembrie 2021, la Instituţia Prefectului Braşov, 1.100 de semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea din funcţie a primarului liberal Popa Zachiu.

În luna februarie, reprezentanţii USR au anunţat că au depus o plângere la DNA împotriva edilului şi a secretarului comunei, Costel Micu, cei doi fiind reclamaţi pentru blocarea organizării referendumului.

La rândul său, primarul a cerut instanţei de contencios administrativ suspendarea ordinului de prefect privind constituirea comisiei de organizare a referendumului. În 24 mai, Tribunalul Braşov a respins suspendarea ordinului de prefect prin care se organizează referendumul, soluţia fiind definitivă.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii